Sport

Szocsi-blog: a füstölgő kuka senkit nem zavar

szocsi záróceremónia (szocsi záróceremónia)
szocsi záróceremónia (szocsi záróceremónia)

Nem csak az olimpiai parkban és annak környékén lehet vicces dolgokat tapasztalni, a legjobbak a város utcáin sétálva jönnek szembe. Ma is egy csodaszép jelenetnek voltam tanúja – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Adler kerület központja, bankautomata. Az emberek békésen veszik fel a pénzt, elég nagy sor kígyózik. A mellette lévő kuka pedig egyszer csak elkezd füstölni, egyre büdösebb, és egyre magasabb a füstoszlop. De ugyan, ez kit érdekel. Végül is, elmúlt a terrorveszély.

És ez így megy még tíz percig, az emberek pedig továbbra sem zavartatják magukat. Egyszer csak arra sétál valami közterület-felügyelőnek kinéző figura, már ha itt van ilyen egyáltalán. Mellény mindenesetre volt rajta. Megszagolgatja a kukát, megszemléli, majd elsétál.

Fotó: Sport24/Mihályi Petra

Néhány perc múlva ismét megjelenik: kezében egy kólás kartonpohár, a közeli gyorsétteremből származik, vízzel van tele. Talán, ha van három deci. Ráönti, majd elcsodálkozik: sajnos nem elég. Az emberek továbbra sem zavartatják magukat. Nyilván megszokták már az ilyesmit.

A férfi ismét előkerül, nagyobb poharat nem hoz, de a kuka már kevésbé füstöl, úgyhogy elégedetten elhagyja a tett helyszínét. Mi pedig csak állunk, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Leginkább egyszerre a kettőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik