Sport

Megnehezítette saját dolgát a Sapa

sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )
sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )

A Sapa Fehérvár AV19 2-1-re kikapott a vendég, címvédő Klagenfurttól az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszának alsóházában, így az utolsó két fordulóban dől el, hogy bejut-e a rájátszásba.

A Fehérvár a forduló előtt két pont előnnyel vezette az alsóházat és most a címvédő, ám az idényben halványan teljesítő, négy szocsi olimpikonnal felálló Klagenfurtot fogadta. A vendégeknek ez volt az utolsó esélyük, hogy harcban maradjanak a negyeddöntőbe kerülésért.

Az osztrák gárda az első harmadban sokkal gyorsabb és agresszívebb volt, mint a hazaiak, így aztán a harmad elején és végén is betalált. Előbb közelről, majd távolról sikerült bevenni az EBEL kapusstatisztikáját vezető Hetényi ketrecét.

A folytatásban összeszedettebb lett a hazaiak támadó játéka, ám szépíteni csak a 38. percben Szirányi távoli bombájával sikerült.

A záró játékrészben többet kezdeményezett a Volán, a Klagenfurt az ellentámadásaiban bízott. Azonban kimaradtak a helyzetek és a végén még emberelőnyben a kapuslehozatal sem segített.

A vereség eredményeként a Fehérvárnak pénteken le kellene győznie a vendég Grazot, hogy továbbra is saját kezében legyen a sorsa, aztán vasárnap a dornbirni fellépés következik.

Eredmény – EBEL, középszakasz, alsóház (7-12. helyért):

Sapa Fehérvár AV19-Klagenfurt (osztrák) 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
gól: Szirányi (38.), illetve M. Geier (6.), Reichel (19.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik