Sport

Szocsiban szórták szét az elhunyt síelő hamvait

sarah burke (sarah burke)
sarah burke (sarah burke)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a freestyle síelők közösségének képviselői Szocsiban emlékeztek meg Sarah Burke-re, aki 2012. januárjában vesztette életét. Trennon Paynter, Burke egykori edzője ennél is tovább ment: Szocsiban szórta szét tanítványa hamvait.

Burke sokat harcolt azért, hogy a 2014-es téli ötkarikás játékok programjába a NOB felvegye síakrobatika női félcső számát. Sajnos 2012. januárjában egy szerencsétlen balesetben hunyt el, pedig szinte biztos, hogy most éremmel térhetett volna haza Szocsiból.

Fotó: Europress fotóügynökség

Paynter pontosan ezért gyűjtött úgy, hogy különös módon emlékezik meg tanítványáról.

“Sikerült a hamvainak egy részét átcsempésznem Szocsiba. Tudom, hogy ez volt a kívánsága, hogy ott szórjuk szét hamvait, ahol a fél életét töltötte, a sípályán” – kezdte nyilatkozatát a tréner. “Nem akartuk előre bejelenteni, mert nem szerettük volna, ha ezt a megható pillanatot a sajtó elrontotta volna. Valószínűleg nem voltunk szabályszerűek, de ennek így kellett történnie. Nem csak mi kanadaiak, hanem a sportág szerelmesei jó szívvel emlékeztek Sarah-ra, amint a félcső debütált az olimpián.”

Természetesen a snowboardosok és a síelők is megemlékeztek két éve meghalt sporttársukról. Az olimpiák történetének első síakrobatika félcső  számát Maddie Bowman nyerte, ő is jó szívvel gondolt vissza Sarah-ra.

“Sarah Burke ma figyel ránk, mi pedig tiszteljük őt, amennyire csak tudjuk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik