Sport

Szocsi-blog: ha kell, az ablakon át!

szocsi záróceremónia (szocsi záróceremónia)
szocsi záróceremónia (szocsi záróceremónia)

A riporterek, újságírók nem épp a türelmükről és szolid magatartásukról híresek. Van azonban olyan helyzet, amikor ez teljes mértékben érthető is. A kanadai tévés esete az orosz buszsofőrrel – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Azt gondolná az ember, hogy amikor már alig vannak események, üresedik az olimpiai park, és mindenki csak lézeng jobbra-balra, akkor már senki nem siet igazán sehova. Mindenki türelmes és nyugodt. Na, maximum a mesékben.

Koradélután békésen ültem a buszon, a záró ceremónia miatt egy csomó útvonal lezárva, az autókat sem engedték arra, amerre szokták, ezért dugó volt. Már majdnem a Sajtóközpontnál voltunk, a busz azonban beragadt, nem tudott visszafordulni és beállni a helyére.

Fél perc lett volna gyalog megtenni az utat, de mi csak állutnk és állutnk… Megkérdezte egy újságírónő: nem lehetne itt kiszállni? A sofőr csak rázta a fejét. Még tíz perc várakozás. Majd jött egy férfi, kanadai zászlóval, kanadai mezben – nyilván a hoki döntőre sietett – szintén elkezdte kérlelni, hogy nyissa ki az ajtót, hiszen csak az úton kéne keresztül menni.

Fotó: Europress fotóügynökség

A vezető persze nem tudott angolul, bár nyilvánvalóan értette, miről van szó. Ettől függetlenül egyik fülén be, a másikon ki. A kanadai meg begurult, és nekiállt veszekedni. Mondta a magáét angolul. Hogy már pedig engedje őt le. Ha már nem engedi le, akkor legalább váltson sávot. Persze nem történt semmi. (Megjegyzem, tényleg rossz sávban állt.)

A riporternél aztán végleg elpattant a húr, elkezdett fel-alá járkálni a busz folyosóján, aztán egyszer csak észrevette azt, amivel vészhelyzet esetén be kell törni az ablakot. Felkapta, odatartotta az ablakhoz, és hisztizni kezdett: vagy engedi leszállni, vagy az ablakon át fog távozni.

Néhányan be is álltak mögé, hogy érezze a törődést, a vezető meg a fenyegetést. Azért még így is el kellett ismételnie néhányszor, a végén már szinte kiabálva, mire a sofőr végre észbe kapott. Sávot vált, és röpke 20 másodperc múlva már benn is állt a busz a helyén.

Kicsit sajnálom, hogy így lett, mert bár így is igen szórakoztató jelenet volt, megnéztem volna, ahogy az ablakon távozik az agresszív kanadai riporter. Bár azt hiszem, érthető okokból volt agresszív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik