Sport

Sífutással, bobozással, hokival zárul a téli olimpia

Hagyományosan három, nagy érdeklődésre számot tartó eseménnyel zárul a téli olimpia, s nem lesz ez másként Szocsiban sem: vasárnap rendezik a férfi sífutók 50 kilométeres viadalát, a négyesbobok utolsó két futamát és a férfi jégkorongtorna döntőjét.

Utóbbiban Svédország és a címvédő Kanada találkozik. A tornán eddig valamivel az európai gárda játszott meggyőzőbben, ugyanakkor a kereteket tekintve az észak-amerikai csapat számít erősebbnek.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Mindkét együttes veretlenül jutott el a fináléig, de a kanadaiak egyszer, a – svédek által az elődöntőben legyőzött – finnek elleni csoportmeccsen csak hosszabbításban nyertek. A svédek 1994 és 2006 után harmadszor győzhetnek, míg a kanadaiak kilencedszer.

A férfi 50 kilométert ezúttal szabadstílusban rendezik. A játékok előtt a jelenlegi világkupaszezon alapján a norvégok számítottak esélyesnek, de eddig csalódást keltően szerepeltek, így elsősorban a Szocsiban kétszeres bajnok svájci Dario Cologna és a bombaformát mutató svéd versenyzők összecsapására lehet számítani.

A szocsi téli olimpia a – magyar idő szerint – 17 órakor kezdődő záróünnepséggel fejeződik majd be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik