Sport

Csalással vádolják a veszprémi kéziseket

chema rodriguez, mkb veszprém (chema rodriguez, mkb veszprém)
chema rodriguez, mkb veszprém (chema rodriguez, mkb veszprém)

A CO Zagreb nyílt levéllel fordult a horvát médiához, mivel szerintük az MKB-MVM Veszprém tegnapi veresége a fair play és a sportág antipropagandája volt. A Motor Zaporizzsja a győzelemmel továbbjutott, a zágrábiak pedig búcsúztak a küzdelemsorozattól.

A horvátok nyilván emlékeznek arra, hogy a veszprémiek még ősszel 17 góllal győzték le hazai környezetben az ukránokat, s most is hasonló végkimenetelűnek kellett volna lennie a találkozónak. Ám ez nem így történt, a Veszprém kikapott, a Zagreb pedig eléggé felháborodott, mondván érdekes, hogy pont az utolsó fordulóban kap ki először az addig veretlen magyar csapat – olvasható az nso.hu-n.

A Zagreb és a Zaporizssja különcsatái egyébként egyenlő erőviszonyokról adott tanúbizonyoságot: mindkét alkalommal a pályaválasztó nyert. Különbség viszont, hogy a Veszprém 11 góllal győzött Horvátországban, Ukrajnában pedig vereséget szenvedett.

Fotó: MTI

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a veszprémiek elég tartalékosan utaztak az idegenbeli Bajnokok Ligája találkozóra, ráadásul az EHF csütörtök délután döntött arról, hogy egyáltalán lesz-e meccs az Ukrajnában kialakult politikai helyzet miatt. Ilyen körülmények között valószínű, hogy a világválogatott sem tudta volna a maximumot nyújtani.

A nyolcaddöntő keddi sorsolásán az első kalapos Veszprém összekerülhet a lengyel Wisla Plockkal, a macedón Vardar Szkopjéval, és nagy valószínűséggel a dán Aalborg szerepel még a lehetséges ellenfelek között

Ajánlott videó

Olvasói sztorik