Sport

Ukrajnában lett oda a Veszprém veretlensége

cristian ugalde, mkb veszprém (cristian ugalde, mkb veszprém)
cristian ugalde, mkb veszprém (cristian ugalde, mkb veszprém)

Elszenvedte első vereségét a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a csoportelsőségét már korábban bebiztosító magyar csapat a zárófordulóban 26-22-re kapott ki szombaton Harkivban a Zaporizzsja együttesétől.

Az ukrajnai helyzet miatt nem éppen sporteseményekre jellemző hangulat fogadta Harkivban a csapatokat. A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban.

Mivel a Veszprém a múlt héten már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, egy győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. Ennek megfelelően szinte végig a hazaiak vezettek az első harminc percben, ugyanakkor a félidő hajrájában a Veszprém kiegyenlített.

A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó tíz percben azonban sokkal jobban összpontosítottak a hazaiak, így végül négy góllal nyertek.

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Szeged a férfi kézilabda EHF Kupa 16 csapatos főtábláján: a csongrádi alakulat szombaton két góllal diadalmaskodott Eperjesen.

A csoport tagja még a svéd Kristianstad és a francia Nantes. Az első fordulóban a Szeged hazai pályán 28-27-re verte a Nantes-ot, majd a második körben 26-23-ra nyert Svédországban.

Eredmények – Férfi kézilabda BL

Zaporizzsja (ukrán) – MKB-MVM Veszprém 26-22 (13-13)
a magyar csapat gólszerzői: Ilic 6, Iváncsik G. 5, Mocsai 3, Dzsamali 3, Vilovski 1, Gulyás 1, Ugalde 1, Sulic 1, Terzic 1

Férfi EHF Kupa, 16-os főtábla, 3. forduló:

Tatran Presov (szlovák)-Pick Szeged 29-31 (14-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik