Sport

Rijekai öröm a Bitskey-uszodában

Biros Péter (biros péter, )
Biros Péter (biros péter, )

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a szombati főcsoportos körben az Eger hazai medencében ötgólos vereséget szenvedett a horvát Primorje Rijeka együttesétől.

A hatcsapatos főtáblás csoportjának legvégén kullogó hevesi gárda a január végi, 20-7-es megsemmisítő vereséget követően szombat este a Bitskey-uszodában igyekezett visszavágni riválisának, ám ez nehéz feladatnak ígérkezett, már csak azért is, mert a horvát válogatottakkal teli rijekai gárdában pólózik a világbajnok magyar nemzeti együttes két meghatározó alakja, Varga Dániel és öccse, Dénes is.

A horvátok éppen az előbbi magyar góljával szereztek vezetést, a hazaiak a negyed hajrájában egyenlítettek Salamon Ferenc révén, de az előny visszakerült az ellenfélhez (1-2).

A második negyedben is a roppant szigorú védekezés jellemezte mindkét csapatot, alapvetően ennek következtében a támadójáték kölcsönösen hatástalannak bizonyult. Egészen a 14. percig, amikor is a Primorje használt ki egy emberelőnyt (1-3).

Fotó: MTI

A nagyszünetet követően is folytatódott a kőkemény küzdelem, de míg az egriek képtelenek voltak betalálni, a horvátok negyedszer, majd – Varga Dénes révén – ötödször is bevették a házigazdák kapuját (1-5). A magyar bajnok görcsös igyekezettel próbált válaszolni, de ötlettelenül játszott, még kettős emberelőnyben is hibázott, ugyanakkor a horvátok az utolsó szünet előtt meg sem álltak kilencedik góljukig (1-9).

A befejező negyed nyitópercében végre megszületett a második egri gól: centerből a vb-aranyérmes Hárai Balázs ejtett pontosan (2-9), majd a szintén világbajnok csapattárs, Bátori Bence lőtt a bal felső sarokba (3-10). Hogy ne váljék afféle vesszőfutássá a mérkőzés, azért Salamon és Bátori tett, bombagóljaikkal lett 5-11 az állás. Kevéssel a dudaszó előtt még Hárai is hatalmas gólt lőtt, így nem kiütés, csak 11-6-os “sima” vereség lett a vége.

Az Eger hat meccs után továbbra is egyetlen győzelemmel, ennél fogva pedig három ponttal áll az utolsó helyen. A hetedik játéknapon, március 15-én a hevesi együttes a görög Olympiakosz otthonában vendégszerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik