Sport

Ez volt az olimpia legnagyobb trükkje

Ted Nolan (ted nolan)
Ted Nolan (ted nolan)

Ted Nolan és a lett válogatott egy zseniális figurával tört borsot a kanadai hokiválogatott orra alá.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a címvédő Kanadának rendesen meggyűlt a baja a lett válogatottal a Szocsiban zajló téli olimpia jégkorong tornájának negyeddöntőjében, a juharlevelesek csak 2-1-re győzték le európai ellenfelüket. Sőt, igazából az is benne volt a pakliban, hogy Lettország megtréfálja neves ellenfelét, de a csoda végül elmaradt, így az orosz csapat lebőgése maradt az ötkarikás játékok legnagyobb (?) meglepetése.

Érdekesség, hogy a lett csapatot az a Ted Nolan irányítja, aki az NHL-ben szereplő Buffalo Sabres vezetőedzője is egyben. Ugyanakkor, míg a lettekkel kis híján sporttörténelmet írt, addig New York állam második legismertebb városának együttesével csak a liga utolsó helyén kullog.

Talán, ha több olyan trükkökett vetne be a kanadai szakember a tengerentúlon is, mint amit honfitársai ellen is láthattunk, akkor előrébb tartana a Sabres.


Ted Nolan és a lett válogatott emelt fővel búcsúzott az olimpiától
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első harmadban járt a mérkőzés, az észak-amerikaiak 1-0-ra vezettek, amikor a lett harmad előtt volt korongbedobás. Sprukts elhozta a korongot a bedobás után, majd egyből a bal szélen álló Kuldának passzolt, miközben a kispad felőli oldalon álló bekk azonnal lement cserére. A helyére, méterekkel előbb beugrott egy csatár, név szerint Darzins, akit aztán a kanadai bekkek mögött talált egy hosszú indítás, a lett támadó pedig élt is kínálkozó lehetőséggel és belőtte a szólót, 1-1-re módosítva az állást.

A lettek sorsa végül a harmadik harmad 14. percében, egy emberhátrányos szituációban pecsételődött meg, Weber lőtte a legjobb négy közé Kanadát.

Videó – Ezen a felvételen jól látható Ted Nolan trükkje:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik