Sport

Ünnepelt hős lett a magyar származású kanadai kapus

shannon szabados (shannon szabados)
shannon szabados (shannon szabados)

A címvédő kanadai válogatott drámai végjátékban, hosszabbításban nyert az amerikai csapat ellen a szocsi téli olimpiai női jégkorongtornájának csütörtöki döntőjében.Shannon Szabados, a kanadaiak hálóőre parádésan védett.

Az amerikaiak a záróharmadban már két góllal vezettek, ám a kanadaiak Brianne Jenner révén három és fél perccel a vége előtt szépítettek, majd Marie-Philip Poulin góljával 55 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt egyenlítettek úgy, hogy a kapusukat is lehozták.

A 22 éves Poulin – aki már a négy évvel ezelőtti, vancouveri győztes csapatnak is a tagja volt – végül “duplán” hős lett, hiszen a hosszabbítás kilencedik percében megszerezte az olimpiai bajnoki címet jelentő találatot is.

Fotó: Europress fotóügynökség

Shannon Szabados az első harmadban különösen jól védett, s bár az amerikaiak csak tizenegyszer tüzeltek kapura, ezek többségét ziccerben hárította a magyar származású portás. Szabados az egész meccsen remekül koncentrált az emberhátrányos szituációkban, tulajdonképpen ő tartotta meccsben a címvédőt.

A kanadaiak sorozatban negyedszer nyertek aranyérmet az ötkarikás játékokon.

Eredmények – jégkorong, nők:

döntő:
Kanada-Egyesült Államok 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) – hosszabbítás után

bronzmérkőzés:
Svájc-Svédország 4-3 (0-1, 0-1, 4-1)

a további helyezések:
5. Finnország
6. Oroszország
7. Németország
8. Japán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik