Sport

Kilóra megvennék a törökök a magyar tehetséget

Szabó Franciska 22 éves cselgáncsó sportága egyik legnagyobb tehetsége. Sok pénzért csábítják, de ellenáll. Egyelőre mindenképp.

Egy kis adalék, hogy mennyire fontos a nagyvilágban a sport és az eredményesség. A cselgáncs-válogatott 70 kilós versenyzőjéért, Szabó Franciskáért bejelentkeztek a törökök – számol be a borsonline. A 22 éves egerági lányt harmadik hónapja bombázzák a törökök ajánlatokkal. Már arra is rávették, hogy a Galatasaray színeiben a török csapatbajnokságon négy meccset megvívjon.

Az U23-as Eb-aranyérmes magyar klasszis a német Mönchengladbach színeiben nyolc Bundesliga-meccset vívott, s valamennyit ipponnal nyerte. Itt keltette fel a törökök figyelmét.

Szabó Franciska inkább marad
Fotó: MTI

“Három hónapja kerestek meg először. Ha hazát cserélnék, és a következő olimpián aranyérmet nyernék, egymillió dollár prémiumot garantálnak, de én maradok magyar, mert az apukám a világ legjobb trénere. Inkább élek Egerágon, semmint Isztambulban” – nyilatkozta a tehetséges versenyző a borsonline kérdésére.

Szabó tehetségét a Gerevich Alapítvány 150 ezer forint havi támogatással ismeri el. A török olimpiai bizottság 300 ezer euró jutalmat fizet az olimpiai bajnokainak. Franciskának egyéni szponzort és klub jutalmat is garantálnának és mindezt egészítenék ki egy nagy értékű medállal győzelem esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik