Sport

Az AV19 esélyes az 1 millióra

A MOL Liga végeztével a Magyar Jégkorong Szövetség megrendezi a Borsodi Magyar Kupa küzdelmeit, amelynek négyes döntőjére március 28. és 30. között Miskolcon kerül majd sor. A hétcsapatos sorozatban a címvédő Sapa Fehérvár AV19 és a MOL Liga összes magyarországi klubja is részt vesz.

A Borsodi Magyar Kupára hét csapat nevezett: a Dab.Docler, a Debreceni HK, a Ferencváros Budapest ESMTK, a Miskolci Jegesmedvék, a Sapa Fehérvár AV19, az UTE és a Vasas SC. A Sapa Fehérvár AV19 címvédőként, a Miskolci Jegesmedvék pedig rendezőként kiemeltek, így biztos részvevői a négyes döntőnek. A Dab.Docler is kiemelt lesz, amennyiben bejut a MOL Liga döntőjébe. Utóbbi eredménytől függően a selejtezőből egy vagy két csapat jut még be a négyes döntőbe.

A Borsodi Magyar Kupa során a selejtezőben és a négyes döntőben is körmérkőzések lesznek – mindenki egyszer játszik mindenkivel –, és a szokásos 3-2-1-0-s pontozás alapján kialakuló sorrend határozza meg a selejtező, illetve a négyes döntő végeredményét. A kupa győztese 1 millió, a második 500 ezer, a harmadik 250 ezer, a negyedik helyezett 155 ezer forintos pénzdíjban részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik