Sport

Elképesztő teniszcsata Dubajban

ana ivanovic (ana ivanovic)
ana ivanovic (ana ivanovic)

Ana Ivanovic döntő szett tie-breakben győzte le Angelique Kerbert a dubaji női tenisztorna első fordulójában.

Nem kérdés, a meccs előtt eldönthetetlen volt, melyik hölgy jut majd a következő fordulóba, ha az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményüket vettük figyelembe.

Az első játszmát jobban kezdte a szerb hölgy, ám 2-0-s előnye gyorsan 4-2-es hátránnyá alakult, innen pedig nem volt visszaút. A második szett hasonlóan kezdődött, igaz, 2-0 után hiába jött fel 3-3-ra is a német lány, Ivanovic végül sorozatban nyert három játékot és behúzta a játszmát.

Fotó: Europress fotóügynökség

A mindent eldöntő játszmát Kerber indította parádésan, 2-0 után azonban megtorpant, Ivanovic visszavette az adogatását, innen pedig egészen 6-5-ös Ivanovic-vezetésig ment a maga rendjén a találkozó. Ekkor Kerber adogatott, a szerben 0-40-nél három meccslabdája is volt, az adogató azonban remek összpontosítással rövidítésre mentett.

A tie-breakben 5-1-re is vezetett Ivanovic, majd nem sokkal később 5-6-nál azon kapta magát, hogy a meccsben maradásért szervál. Ezt az akadályt remekül vette, egy jó szervával jöhetett a térfélcsere, az ezt követően zsinórban megnyert két pont pedig a továbbjutást jelentette számára.

Eredmények – Dubaji tenisztorna, első forduló:

Kerber (német, 6.)-Ivanovic (szerb) 6:3, 3:6, 6:7
Wozniacki (dán, 8.)-Lisicki (német) 2:6, 6:3, 6:3 
Beck (német)-Stosur (ausztrál) 1:6, 6:1, 6:4    
Pennetta (olasz)-Kanepi (észt) 7:5, 6:4      
Jankovic (szerb, 5.)-Zanevszka (ukrán) 6:4, 6:3
Cornet (francia)-Halep (román, 7.) 6:1, 1:1-nél Halep feladta
Flipkens (belga)-Pliskova (cseh) 6:1, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik