Sport

Újabb fejezet a magyar gyorskoris botrányban

Darázs Rózsa (darázs rózsa, )
Darázs Rózsa (darázs rózsa, )

A magyar csapat Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összeállításban harcol majd kedden a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 3000 méteres váltóversenyének B-döntőjében a Szocsiban zajló téli olimpián.

A kiválóan rajtoló Keszler Andrea, az 1500 méteren idén Európa-bajnoki bronzérmes Kónya Zsófia és a nyitóünnepségen a magyar zászlót vivő, 1500 méteren idén Eb-második és Szocsiban kilencedik Heidum Bernadett helye volt biztos a kvartettben.

Darázs István szakágvezető közlése szerint minden körülményt figyelembe véve egyetért az edzők döntésével, amely alapján ezúttal lánya, Darázs Rózsa nem lesz tagja az együttesnek.


Darázs ezúttal kimarad
Fotó: MTI

A múlt hétfői elődöntőben az idén Európa-bajnoki bronzérmes magyar négyes elmaradt a várakozásoktól, ugyanis messze leszakadt a két továbbjutott stafétától, a kanadaitól és a dél-koreaitól, de az oroszhoz sem tudott közel kerülni. Akkor – csapaton belül is vitákat generálvaa 19 éves Kónya Zsófia maradt ki a kvartettből, mert az edzők szerint betegségéből felgyógyulva még nem nyerte vissza százszázalékosan a formáját.

A kedden 11.54 órakor rajtoló “kisdöntőben” mindössze két ellenfele lesz a magyaroknak, mivel az elődöntőben a hollandokat kizárták. Ahhoz, hogy a váltó biztosan elérje a célját, a pontszerzést jelentő legjobb hatba kerülést, az orosz és a japán csapat egyikét kell legyőznie. Darázs István szerint a papírforma szerint a hazai staféta a legerősebb a hármasból, a japán négyes viszont verhető, de vigyázni kell, mert a tagjai “kamikaze módon” versenyeznek.

A magyarok akkor is pontszerző helyen zárhatnak, ha végül harmadikként érnek célba, ugyanis amennyiben a finálé négy résztvevője közül szabálytalanság miatt kizárnak egy váltót, akkor azt a mezőny végére sorolják be.

Egy biztos, bármilyen eredményt érnek el kedden a magyar lányok, Darázs Rózsa csak póttag lesz a váltóban. Arról pedig ő tehet a legkevésbé, hogy megint nem az eredmények miatt cikkeznek a gyorskorisokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik