Sport

Csúcs volt az NBA All Star-gálája

Kyrie Irving (kyrie irving)
Kyrie Irving (kyrie irving)

Kelet 163-155-re legyőzte Nyugatot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) gálamérkőzésén.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban, New Orleansban rendezték az NBA jól megszokott idényfelezőjét, az All Star-gálát. A rendezők nagyszabású show-t rittyentettek a Smoothie King Centerbe, a meccs előtti műsor során fellépett Pharell Williams, akihez olyan ismert nevek csatlakoztak, mint Nelly, Busta Rhymes, Sean „Diddy” Combs, vagy épp Snoop Dogg.

Már az első negyedben, melynek a végén 44-42-re vezetett a nyugati konferencia legjobbjaiból verbuválódott csapat, sejteni lehetett, hogy ezen az estén veszélybe kerülhet a gálák pontrekordja. Nos, a mérkőzés végére valóban megdőlt ez a csúcs – több másik mellett.


Kyrie Irving megoldásait sok esetben csak tátott szájjal nézte az ellenfél
Fotó: Europress Fotóügynökség

Történt, hogy Nyugat két ízben is vezetett már 18 ponttal, de Kelet rendre visszakapaszkodott. Ami a meglepő, hogy ezúttal nem LeBron James volt az utóbbi együttes húzóembere, hanem a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving és a New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony. Utóbbi rekordot jelentő nyolc triplát is elhelyezett a gyűrűben.

Irving végül 31 ponttal és 14 gólpasszal segítette 163-155-ös győzelemhez Keletet, ezzel pedig ki is érdemelte a gálamérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) járó kitüntetést. Kevin Durant és Blake Griffin megosztva lett az este pontkirálya, mindketten 38-38 pontot szereztek, más kérdés, hogy a végén Kelet komolyabban vette a védekezést, így a győzelem is az övék lett.

„Nagy megtiszteltetés ez számomra, mivel itt rengeteg MVP rohangál. Mindenki MVP, aki ezen a mérkőzésen pályára lépett” – szerénykedett egy sort Irving, miután az NBA nemrégiben kinevezett komiszárjától, Adam Silvertől átvette a legjobbnak járó díjat.

Eredmény – NBA All Star-gála

Kelet – Nyugat 163-155 (42-44, 34-45, 47-37, 40-29)

Videó – A gála összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik