Sport

Az amerikaiak szétlőtték a svédeket

amerikai jégkorong válogatott (amerikai jégkorong válogatott, )
amerikai jégkorong válogatott (amerikai jégkorong válogatott, )

Az Egyesült Államok válogatottja jutott be a szocsi téli olimpia női jégkorongtornájának fináléjába, miután a hétfői elődöntőben könnyedén, 6-1-re diadalmaskodott a svéd csapat felett.

A korábban világbajnok amerikai hokisok fölényét nem csupán a 6-1-es végeredmény tükrözi, hanem a svédek kapujára leadott 70 kapuralövés is, ami döbbenetes szám, hiszen a mérkőzés 60 percig tart. A meccs eloldalúságát jellemzi az is, hogy az északiak kilencszer (!) vették célba Jessie Vetter kapuját.

Az első harmadban nagyon hajtottak az amerikaiak, saját térfelükre szorították vissza a svédeket. Az első gólt Alex Carpenter szerezte a 10. percben, majd pillanatokkal később Kacey Bellamy lövése a bal alsóba vágódott.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Amanda Kessel még az első harmadban közelről megszerezte a harmadik amerikai gólt, a középső etapban pedig már 5-0 volt az állás. A meccs végére kiengedő amerikaiak ugyan engedtek egy találatot a svédeknek, de ez csak szépségtapasz volt, hiszen az 56. percben Brianna Decker beállította a 6-1-es végeredményt.

Ezzel a sikerrel az USA jutott be elsőként a női torna döntőjébe, ahol majd a Kanada-Svájc összecsapás győztesével találkoznak az olimpiai aranyért.

Eredmény – női jégkorongtorna, elődöntő

Egyesült Államok-Svédország 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik