Sport

Svédország és Kanada is menetel curlingben

Brad Jacobs, curling, Kanada (brad jacobs, curling, kanada, )
Brad Jacobs, curling, Kanada (brad jacobs, curling, kanada, )

Mind a férfiak, mind a hölgyek mezőnyében ez a két nemzet az, amely már csopormeccsek zárása előtt bejutott az elődöntőbe.

A svédek és a kanadaiak biztosították helyüket az elődöntőben a szocsi téli olimpia férfi curlingtornájának vasárnapi játéknapján. Svédország előbb a házigazda oroszokat, majd az Amerikai Egyesült Államok válogatottját győzte le, míg Kanada az USA-t, majd hosszabbításban Kínát verte.

A tíz csapatból csak négy jut tovább, a két fennmaradó helyért pedig még nagy csata várható. Már csak Kínának, Nagy-Britanniának és Norvégiának van esélye odaérni az első négybe, Dánia, Svájc, az USA, Oroszország és Németország pedig már biztos, hogy a csoportküzdelmek végeztével befejezi a torna küzdelmeit.


Brad Jacobsék esélyeshez méltón menetelnek
Fotó: Europress Fotóügynökség

A hölgyeknél a kanadai válogatott után másodikként a házigazda oroszokat vasárnap legyőző svédek jutottak be az elődöntőbe. Itt még rengeteg kérdés nyitva maradt, ugyanis a fennmaradó két, továbbjutást érő helyre összesen hat csapat ácsingózik reális eséllyel.

Eredmények – curling

férfiak:
Norvégia-Svájc 5-3
Kanada-Kína 9-8 – hosszabbításban
Dánia-Németország 6-3
Svédország-Egyesült Államok 6-4
Norvégia – Nagy-Britannia 7-6
Kanada-Egyesült Államok 8-6
Svédország-Oroszország 8-4

Az állás: 1. (elődöntős) Svédország 8 győzelem/1 vereség, 2. (elődöntős) Kanada 7/2, 3. Kína 6/2, 4. Nagy-Britannia és Norvégia 5/3, 6. Dánia 3/5, 7. Svájc, Egyesült Államok és Oroszország 2/6, 10. Németország 1/7

nők:
Svédország-Oroszország 5-4
Dánia-Koreai Köztársaság 7-4
Japán-Svájc 9-7
Kanada-Egyesült Államok 7-6

Az állás: 1. Kanada 8 győzelem/0 vereség, 2. Svédország 6/2, 3. Kína, Nagy-Britannia 4/3, 5. Svájc 4/4, 6. Japán 3/4, 7. Oroszország, Dánia 3/5, 9. Koreai Köztársaság 2/5, 10. Egyesült Államok 1/7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik