Sport

Megérdemelt győzelem

A férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának rangadóján az Alba Regia KSE a Pécsi VSE-t fogadta hazai pályán, szombaton este.

Az ősszel elszenvedett 37-22-es vereségért szeretett volna visszavágni a Pécsi VSE-nek az Alba Regia KSE együttese az NB I/B Nyugati csoportjának szombati, alsóházi rangadóján. A Pécset és az ARKSE-t csupán három pont választotta el egymástól a tabellán, és ez a mérkőzés elején meg is látszott. A két gárda szinte az egész első félidőben fej-fej mellett haladt. Az azonban jól látszott, hogy, ha valamikor, most el lehet kapni a múlt héten a Csurgót legyőző pécsieket.

A védekezése remekül működött az első játékrészben a hazaiaknak, így az egyik legveszélyesebb vendégjátékost, Vitomir Kalicsot is rendre sikerült kikapcsolni a játékból. Az első harminc perc vége előtt nem sokkal aztán a fehérváriaknál volt az előny, hiszen Schneider Miklósék 12-11-re vezettek a 27. percben. Sőt a hátralévő két percben még emberelőnybe is került az ARKSE, de kétgólos vezetés helyett pécsi egyenlítéssel ért véget az első félidő.

A második rész aztán fehérvári örömjátékot hozott, hiszen Gyimesiék szépen lassan elhúztak a Pécstől. Mire a vendégek felocsúdtak, a 49. percben már 24-19-re vezetett az ARKSE. A pécsiek gondjai ezt követően tovább nőttek: az 53. minutumban az egyébként remekül teljesítő vendég hálóőrt, Jandó Róbertet kiállították, mivel Ihász hétméteres után elrúgta a labdát. Eközben a fehérváriak mind támadásban, mind védekezésben remekeltek, Schneider Miklós vezetésével az emberhátrányos szituációkat is remekül dolgozták ki a hazaiak.

A hangulatot csak fokozta Pulai Dávid teljesítménye, aki több száz százalékos ziccert fogott hatalmas bravúrral. A látottak alapján teljesen megérdemelten nyerte a találkozót 28-26-ra az ARKSE, amely így egy pontra feljött a 10. helyezett Pécs mögé. Legközelebb a 16. fordulóban, február 22-én, szombaton Csurgóra látogat az ARKSE.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik