Hosszú Katinka (hosszú katinka, )
Sport

Hosszú és Verrasztó remekül zárt Orlandóban

Hosszú Katinka a nyitónapi két, majd a pénteki egy győzelem után egy ízben szombat este is felállhatott a dobogó tetejére az orlandói Arena Grand Prix elnevezésű úszóversenyen, amelyen Verrasztó Dávid szintén mindhárom versenynapon nyert egy-egy aranyérmet.

Hosszú a 200 méter gyors és 400 méter vegyes, majd a 200 méter pillangó után 200 méter vegyesen diadalmaskodott, a viadal honlapjának tanúsága szerint 2:11.27 perces versenycsúccsal érdemelve ki az 500 dollárt érő első helyet.

A Vasas világ- és Európa-bajnoka emellett kevéssel később szerzett egy harmadik helyet is a 200 méter hát döntőjében.

Fotó: Europress fotóügynökség

Verrasztó Dávid, a Jövő SC Eb-ezüstérmes kiválósága a 400 méter vegyeshez és a 200 méter pillangóhoz hasonlatosan megnyerte a 200 méteres vegyesúszás fináléját is (2:01.90 p). Ugyanebben a számban Földházi Dávid a hatodik lett, míg 200 méter háton hetedikként ért célba. Ez utóbbi szám döntőjének még további két magyar szereplője volt: Balog Gábor az ötödik, Verrasztó pedig a nyolcadik pozícióban zárt.

Ami a további magyar döntősöket illeti: Takács Krisztián 100 méter gyorson a hatodik, Mutina Ágnes és Joó Sára pedig egyformán a hetedik helyen végzett, előbbi 100 méter gyorson, utóbbi pedig 200 méter vegyesen.

Ajánlott videó