Sport

1000 méteren nincs magyar elődöntős

liu shaolin sándor (liu shaolin sándor, )
liu shaolin sándor (liu shaolin sándor, )

Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor sem jutott be az elődöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a szocsi téli olimpia szombati versenynapján.

A négy negyeddöntőből a legjobb kettő került a nyolc közé, de a mindössze 18 éves Liu Shaolin negyedik, a 24 esztendős Knoch pedig ötödik, utolsó lett futamában.

Liu Shaolin Sándort rögtön az első futamban jégre szólították, de nem sok jóval kecsegtetett, hogy dél-koreai, kínai, amerikai és kanadai ellenfele volt, ráadásul a legkülső, ötös pályáról rajtolt. A start után utolsónak sorolt be, s bár egy rövid időre – hat körrel a vége előtt – feljött a negyedik pozícióba, hamar visszacsúszott utolsónak. A hajrában a kanadai versenyző elfáradt, így végül őt megelőzve negyedik lett a 18 éves magyar gyorskorcsolyázó.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Szomorú sem vagyok és boldog sem, de kihoztam magamból a maximumot, egyéni csúcsot futottam. Abban bíztam, hogy lesz ütközés előttem és azt kihasználva előrébb juthatok. Nagyon erős riválisaim voltak, ebben ennyi volt” – értékelt Liu Shaolin.

A harmadik olimpiáján szereplő Knoch Viktor a rajt után harmadik volt, de hamar visszacsúszott a negyedik helyre, amikor az olasz Yuri Confortola elhúzott mellette. A magyar versenyző nem is tudott előrébb kerülni, a végén egy lépésnél láthatóan kiesett a ritmusból, így végül utolsó, ötödik lett.

“Csalódott vagyok, mert nem adtam ki mindent magamból. Nem tudom, hogy balszerencse, vagy figyelmetlenség, de amikor megindultam volna a külső íven, akkor egy ütközés miatt a francia pont odasodródott… Nem volt szabálytalan, de az én lendületem megtört” – idézte fel a futamában történteket Knoch.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik