Sport

Nyomoznak Neureuther ellen

felix neureuther (felix neureuther)
felix neureuther (felix neureuther)

A müncheni ügyészség nyomozást indított a németek alpesi síelője, Felix Neureuther ellen, így elképzelhető, hogy a műlesiklás és óriásműlesiklás egyik esélyesének tartott sportoló nem utazhat el a szocsi téli olimpiára. A gyanú szerint Neureuther szabálytalanul elhagyta a helyszínt, miután autóbalesetet szenvedett.

A 29 éves síző, aki a mostani szezonban mindkét szakágban nyert már világkupafutamot, pénteken kora reggel éppen a müncheni repülőtérre tartott az autójával, amikor a jeges úton megcsúszott és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Vele volt a barátnője, az olimpia ezüstérmes sílövő, Miriam Gössner is, aki korábbi sérülése miatt nem indulhatott Szocsiban.

Neureuther az eset után továbbhajtott, ám a repülőtér helyett orvoshoz ment. Édesapja korábbi tájékoztatása szerint a fiát Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt vizsgálta meg, s abban bízik, hogy már ma délután elutazhat Szocsiba.

Fotó: Europress fotóügynökség

Délben aztán a rendőrségi szóvivő közölte, hogy vizsgálat indult a baleset miatt, amely azt hivatott kideríteni, hogy a rendőrséget mikor értesítették. A hatóság emberei megtalálták az eset állítólagos helyszínét, ahol egy gépkocsi kisebb részei hevertek, a szalagkorlátban pedig mintegy 500 eurós kár keletkezett.

A műlesikló vk-pontversenyben jelenleg második helyen álló sportolónak a szocsi játékok lenne a harmadik olimpiája. A tavalyi világbajnokságon szlalomban ezüstérmes Neureuthernek eddig nem volt szerencséje a játékokon: Torinóban mindkét számában kiesett, míg Vancouverben óriás-műlesiklásban nyolcadik lett, műlesiklásban ugyanakkor már az első futamban búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik