Sport

Nem bánta meg döntését a gyorskorisok kapitánya

Keszler Andrea (keszler andrea, )
Keszler Andrea (keszler andrea, )

Telegdi Attila szövetségi kapitány jó, átgondolt és megalapozott döntésnek ítélte meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók női váltójának összetételét.

A szakember a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható interjúban elmondta, kitart mellette, hogy ez egy jó döntés volt, annak ellenére, hogy olyan vísszhangjai voltak, amik alapján ez talán nem volt teljesen átgondolt.

A női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó hétfőn a negyedik helyen végzett a 3000 méteres elődöntőben, és így a B döntőben folytathatja szereplését.

A Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa összeállítású négyes a második váltásnál szinte rögtön visszaesett az aranyéremre is legesélyesebbnek tartott dél-koreai és kanadai staféta mögé. Innentől esélye sem volt a továbbjutásra, mert a két favorit messze elhúzott, ráadásul az oroszok is megelőzték a magyarokat.

Kónya Zsófia
Fotó: MOB

Az együttesből Kónya Zsófia maradt ki, a tréner indoklása szerint azért, mert a 19 éves versenyző, aki az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren és a váltóval is bronzérmes lett, betegen érkezett Szocsiba, emiatt csak hétfőn kezdhette el az edzéseket, de nem érte teljesen utol magát. Kónya később elmondta, kissé letört amiatt, hogy nem szerepelhetett a csapatban.

“Ez nem az a váltó, amellyel érmet nyertem az Európa-bajnokságon és az Universiadén. Nemcsak az összetételére gondolok, hanem egyénekre lebontva. Erről viszont nem szeretnék beszélni, beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben, én nem fertőzöm az agyamat ilyen gondolatokkal” – mondta akkor rendkívül feldúltan Heidum az MTI érdeklődésére.

“A következő összeállítás ismét a felkészülésen fog múlni” – mondta a szövetségi kapitány. “Mi máris elkezdtünk dolgozni a taktikán, láttuk az ellenfelet versenyezni, látjuk az erőviszonyokat. Bízom benne, nem jönnek otthonról olyan hírek, információk, amik megzavarják a további felkészülést. Azon leszek, hogy megnyerjük a futamot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik