Sport

Halála előtt könyvet írt Karl Erik Böhn

A norvég vg.no arról számolt be, hogy magyar női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitány barátja segítségével vetette életének utolsó gondolatait papírra.

Kedden temették el Norvégiában Karl Erik Böhnt, aki egy évig birkózott a leukémiával. Koporsóját öt társa mellett az a Kjetil Kristoffersen vitte végső útjára. A norvég vg-no most arról számolt be, hogy Karl Erik halála előtt könyvet írt, amit barátja – aki nem mellesleg a norvég Publikom Könyvkiadó – tulajdonosa fog befejezni.

Karl Erik Böhn halála előtt már bő fél éve dolgozott a könyvön barátjával, Kjetil Kristoffersennel
Fotó: Alexander Svanberg / Gjengangeren

“Nem a rákról, nem a betegségről szól majd Karl Erikkel megálmodott könyvünk. A címe az lesz: Te vagy a legjobb!. A barátom azt üzeni benne, hogy mindenkiben megtalálható az a jóság, hogy szabadon, félelem nélkül éljen. Ugyanis teljesen mindegy, hogy háziasszony, cégvezető, vagy éppen élsportoló vagy, csak akkor leszel képes jól teljesíteni, ha a lelked szabad. A boldog és sikeres élethez meg kell tanulni kötöttségektől mentesen gondolkodni. Karl Erik így gondolkodott és ezt akarja továbbadni könyvében” – foglalta össze a könyv témáját Kjetil Kristoffersen.

Böhn és Kristoffersen barátsága még 1998-ból datálódik, amikor együtt dolgoztak a Sandefjord iskolában. Többek közt a Larviknál is segítette az edző munkáját, mint egyfajta motivációs tréner. A könyv ötlete nem újkeletű, már a nyáron elkezdték írni, és várhatóan az év második felében jelenik meg Norvégiában – legalábbis erről számol be a nettavisen.no.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik