Sport

Szuperkupa-győztes a Fehérvár

Ladányi Balázs, Benk András (ladányi balázs, benk andrás, )
Ladányi Balázs, Benk András (ladányi balázs, benk andrás, )

A székesfehérvári hokisok a dunaújvárosi győzelmüket egy hazai pályán aratott 4-2-es győzelemmel fejelték meg. Tokaji Viktor súlyosan megsérült.

Kedden, egy közepes színvonalú mérkőzésen nyert 3-2-re a Sapa Fehérvár AV19 együtteset a Dab.Doclert a Szuperkupa döntőjének első felvonásán.

Szerdán Székesfehérváron találkoztak a csapatok és rögvest egy fordulatokkal teli első harmadot hoztak össze. Az első húsz percben egymás estek a felek, eleinte pedig a Dunaújváros is tartotta a lépést ellenfelével, sőt, Szappanos Dávidnak köszönhetően a vezetést is megszerezték a vendégek. Kicsit megfogta a bekapott gól a hazaiakat, de pár perc alatt rendezte a sorokat Marty Raymond csapata, amely kevesebb mint két perc alatt ütött három gólt – a harmadikat már Kiss Tamás kapta, Janis Kalnins sérülés miatt cserét kért.


Ladányi Balázs és  Benk András összecsapása után utóbbi örülhetett
Fotó: MTI

A második harmad kevesebb izgalmat hozott, kiegyenlített játék folyt a jégen. A 33. percben Andrew Sarauer bolondította meg a védőket, majd Kisst kicsalogatva a kapujából lehetetlen szögből csúsztatott a kapuba. A játékrész során megsérült Tokaji Viktor, az első hírek szerint a törött ujja miatt műteni kell.

Szerencsénkre a Dab.Docler nem adta fel a küzdelmet háromgólos hátrányban sem, Pavuk Attila pedig csökkenteni tudta a két csapat közti különbséget, ráadásul a harmadik játékrész fele még hátra volt. Bő két perccel a vége előtt kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a mindent egy lapra feltevő Stephan Lundh, azonban az eredmény nem változott, a Fehérvár kettős győzelemmel szerezte meg a Szuperkupát.

Eredmény – Szuperkupa, döntő, 2. mérkőzés

Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler 4-2 (3-1, 1-0, 0-1)
gól:
Banham (17.), Mihály (18.), Benk (19.), Sarauer (33.), illetve Szappanos (11.), Pavuk (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik