Sport

Szocsi-blog: könnyes volt az első orosz érem

Olga Graf (olga graf)
Olga Graf (olga graf)

Kis technikai kényszerszünet után ismét itt vagyok, igyekszem behozni a lemaradást. Mivel a hazaiak első érmét az idei ötkarikás játékokon épp gyorskorcsolyázó szerezte, én a vegyes zónából kísérhettem figyelemmel a dolgot – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Ha a futamok előtt bárki kérdezi, az összes szakértő rávágta volna: a holland Ireen Wüst, a címvédő cseh Martina Sáblikova, és a veterán, hatodik olimpiáját taposó német Claudia Pechstein között fog eldőlni a dobogós helyezések sorsa női 3000 méteren. Csodák viszont vannak, főleg hazai pályán.

Olga Graf, aki korábban is jó időket futott, nagyon boldog volt, amikor meglátta, időeredményét: sikerült összehoznia azt, amit megálmodott. A vegyes zónában pedig az orosz hírügynökség riportere már ettől elérzékenyült. Aztán jött a mindig magabiztos, talpraesett Pechstein… És alig hittem el, amit a kijelző mutatott: Graf mögé jött be!

Fotó: Europress Fotóügynökség

Mondtam a mellettem álló, még mindig könnyeivel küszködő újságírónak, hogy mi történt, felkiáltott. „Nem, kizárt! Biztos, hogy nem!” Pedig de. És pörögtek tovább a futamok. Sáblikova átvette a vezetést, aztán már csak Wüst volt vissza az esélyesek közül. Ővé lett a bajnoki cím, de az oroszoktól zajos teremben senkit nem érdekelt. Hiszen meglepetésre Olga Graf megszerezte Oroszország első olimpiai érmét!

A hírügynökség riportere pedig sírva ölelte meg a bronzérmes versenyzőt, akit évek óta ismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik