Sport

Óriási: Miklós Edit 7. lesiklásban!!!

A magyar versenyző fantasztikusan ment a női lesiklásban. Az élen holtverseny alakult ki, így két aranyérmet osztottak. Az olimpiák történetében sem ilyen nem fordult még elő, sem olyan, hogy magyar síző az első nyolcban legyen!

A svájci Dominique Gisin 8. helyen rajtolva lényegében az esélytelenek nyugalmával csúszott le a lejtőn és 1:41,57-es idejével jócskán feladta a leckét a többieknek. Egészen a 21-es rajtszámmal nekiveselkedő Tina Mazéig nem is tudta senki megelőzni, és a szlovén világsztár is “csak” századra annyit tudott menni, mint ő.

Miklós Edit csodálatosan síelt
Fotó: Europress fotóügynökség

Mi ekkor már rendkívül türelmetlenül ültünk a tévé előtt, vártuk Miklós Editet, aki aranyat ígért, vagy legalábbis azt, megpróbál úgy csúszni, hogy esélye legyen a legjobbak közé kerülni.

Ezt hittük is, meg nem is. Aztán a 25-ös rajtszámmal induló magyar lány valami fantasztikusan csúszott, mindössze 0.71 századdal maradt le a versenyben vezető kettőstől. Ez aktuálisan a 6. helyhez volt elegendő és miután hátulról már csak a norvég Sejersted előzte meg, összesítésben a 7. helyen végzett. Berecz Anna is beért a célba és 1:50.97-es idővel a 35. helyen zárt.

Miklós tehát nem véletlenül volt optimista a kombináció-lesiklás 13. helye után. Akkor azt is megígérte a versenyző, hogy kijavítja azt a hibát, amit két napja a pályán elkövetett. Megtette. Megelőzte többek között a hétfői kombináció dobogósait, a német Maria Höfl-Riesch-t, az osztrák Nicole Hospot és az amerikai Julia Mancusót, valamint a szám 2011-es világbajnokát, a szintén osztrák Elisabeth Görglt.

Óriási eredmény ez kérem! Alpesi számban magyar versenyző ilyen magasságban, de még csak ennek közelében sem járt soha!

Miklós Edit boldogan mutatja az elért eredményét
Forrás: facebook

Szocsi 2014, női lesiklás, eredmény:

1. Tina Maze (Szlovénia) és Dominique Gisin (Svájc) 1.41.57
3. Lara Gut (svájci) 0.10 mp hátrány
…7. Miklós Edit 0.71 mp hátrány
…35. Berecz Anna 9.40 mp hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik