Sport

Győztes rangadóval kezdett Svédország

Erik Karlsson (erik karlsson, )
Erik Karlsson (erik karlsson, )

A svéd jégkorong-válogatott 4-2-re nyert Csehország ellen a Szocsiban zajló téli olimpián.

A jégkorong fanatikusai nem véletlenül várták a szerdai kezdést, ugyanis a C csoportban egyből egy cseh-svéd csatát rendeztek, azaz két dobogóra pályázó nemzet ütközetét. Az északiak kezdtek jobban, Erik Karlsson, majd Patrik Berglund révén már az első harmadban megnyugtató, kétgólos előnybe kerültek.

Jól indult a második felvonás is, kevesebb mint öt perc elég volt ahhoz, hogy újabb két gólt rámoljanak be a cseh ketrecbe – pedig a harmadik találat után kapust cserélt Csehország. Nem adták fel Jaromir Jagrék, előbb Marek Zidlicky, majd a 42-őt a napokban betöltő legenda mattolta Henrik Lundqvistot.

4-2-es svéd vezetésről indult a harmadik harmad, melynek során a csehek több ízben is közel jártak a harmadik gólhoz, de a háromkoronások védelme – az élen Lundqvisttel – megoldotta a feladatot. Szépen le is csorogtak a percek, Svédország megnyerte az első meccsét.


Erik Karlsson (65) védő létére duplázott
Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben a csoport másik meccsén Svájc a legvégére tartogatta a győzelmet érő gólt Lettország ellen: Simon Moser nyolc másodperccel a rendes játékidő letelte előtt ütötte a találkozó egyetlen találatát.

Eredmény – jégkorong, férfiak, C csoport, 1. forduló

Csehország – Svédország 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)
Lettország – Svájc 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik