Sport

Melyik a legszuperebb magyar hokicsapat?

Tokaji-Viktor(960x640).jpg (tokaji viktor, )
Tokaji-Viktor(960x640).jpg (tokaji viktor, )

A magyar bajnok és a kupagyőztes találkozik: a Dab.Docler fogadja kedden a Sapa Fehérvár AV19-et, azaz összecsap hazánk két legjobb hokicsapata.

A magyar jégkorong közelmúltjának két meghatározó együttese a Sapa Fehérvár AV19 és a Dab.Docler együttese. A kupagyőztes, valamint a magyar bajnok és MOL Liga-címvédő kedden és szerdán oda-visszavágós párharcban dönti el, kié lesz a Magyar Szuperkupa, kedden Dunaújváros (18 óra, tv: Digi Sport), szerdán Székesfehérvár (20 óra, tv: Sportklub) lesz a helyszín.

Nagy várakozás előzi meg a szurkolók részéről a két találkozót, ami nem csoda, ugyanis megyei riválisokról van szó, a két csapat nem is olyan régen még ádáz csatákat vívott egymással. A legutóbbi randevú egyoldalúra sikerült: az EBEL rájátszásáról már lecsúszó Fehérvári ördögök március 27-én 7-2-re legyőzték az akkor négyszeres címvédő Acélbikákat a Magyar Kupa elődöntőjében. A fináléban a Miskolcot 4-0-re verte a Volán.


Az Acélbikák magyar bajnokként jutottak döntőbe
Fotó: MTI

Már csak amiatt a mérkőzés miatt is van törlesztenivalója a Dunaújvárosnak, amely a bajnokságban elkapta a fonalat és már biztos, hogy a MOL Liga alapszakaszának élén végez és öles léptekkel halad a címvédés felé. Ugyanakkor Stephan Lundh fiaira nem vár könnyű feladat, ugyanis a nagy rivális is épp formába lendült, a felemás alapszakasz után remekel az osztrák bázisú pontvadászat középszakaszában. Ha az olimpiai szünet után is folytatni tudja jó szereplését a Fehérvár, akkor bejuthat az EBEL rájátszásába.

Fontos, hogy a döntőben mind a két oldalon öt-öt légiós szerepelhet a csapatban a szabályok szerint. Sok magyar játékos egyébként épp egymás oldalán hangolt a Szuperkupára a hétvégén, tizenöt fehérvári és hat dunaújvárosi hokis volt a válogatott tagja a lengyelországi nemzetközi tornán.

„Tudom, hogy már unalomig ismételtem, de ettől függetlenül igaz: lényegében, amit meglehet, azt megnyertük a csapattal – egy nagy hiány van csak az Acélbikákkal közös múltamban, s az a Volán legyőzése. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk legyőzni őket, ha a játékosok is elhiszik ezt” – mondta Stephan Lundh a meccset megelőzően a hazai környezetben kezdő Dab.Docler svéd vezetőedzője a klub honlapjának.

„Nem sokat tudok a magyar klubhokiról, így ennek a kupának a hagyományaival sem vagyok teljesen tisztában. De nem hiszem, hogy edzőként túl kellene bonyolítanom ezt a történetet, minden meccset, így a keddit és a szerdait is, meg kell nyernünk. Emellett fontos, hogy lehetőség szerint visszataláljunk ahhoz a játékhoz, amit legutóbb, vagyis február elsején a Ljubljana ellen bemutattunk. Fegyelmezetten kell játszanunk” – tekintett a párharc elé a jegkoronblog.hu-n Marty Raymond, a fehérváriak kanadai trénere.


Tokaji Viktorék nyerték a Magyar Kupát 2013-ban
Fotó: MTI

A Szuperkupa győztese a két mérkőzés összesített eredménye alapján lesz. A rendes játékidőben aratott győzelem 3, a hosszabbításban kicsikart siker 2, a hosszabbításos vereség egy, a 60 perc alatt elszenvedett vereség pedig 0 pontot ér. Elsősorban a megszerzett pontok száma, ezt követően gólkülönbség rangsorol. Ha még ezek után is egál lenne az állás, akkor a második mérkőzés rendes játékidejét követően öt perc hosszabbítás következik, majd ha szükséges, rávezetések. Az első mérkőzésen döntetlen esetén nincs hosszabbítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik