Sport

Pisch Milán a leggyorsabb serdülő

Pisch Milán (Pisch Milán)
Pisch Milán (Pisch Milán)

Az év első országos megmérettetése, az újoncok és a serdülők fedett pályás atlétikai bajnoksága zajlott két napon keresztül Budapesten. Idén először az újonc 13 évesek mellett, a serdülő 14-15 évesek összevonva versenyeztek. Az eddig is népszerű versenyszámok indulói létszáma így több esetben megduplázódott.

A fiúk 60 méteres sprint futásában például az ARAK címvédőjének, Pisch Milánnak 38 kihívója akadt. Pisch azonban nem az ellenfeleivel foglalkozott, már az előfutamban 7.35-ös egyéni csúcsot ért el. A döntőben még ezen is sikerült 5 századot faragni, így Halász Géza tanítványa nyerte az ARAK idei első magyar bajnokságát. Szoros versenyt hozott a serdülők ötösugrása is. Deák Márton utolsó, egyéni csúcsot érő ugrásával 18 méter 52 centiig szállt. Átmenetileg át is vette vele a vezetést, végül más is javított.

Deák a jó eredménynek és az ezüstéremnek örülhetett

Egyéni csúcsot teljesített Németh Zsolt is ebben a számban. 17,10 méterrel az ötödik helyen zárt. Németh a 60 méter gáton is döntőbe került, nem egyedüli fehérváriként. Szépe Gergő bizonyíthatott a mellett lévő pályán, mindketten egyéni csúcsot futottak, Szépe az ötödik, Németh a hatodik helyen végzett. Szépe Gergő azonban nem mondott le az éremszerzésről! Először a Pisch-Deák-Cseh-Szépe alkotta, 4×200 méteres váltó befutójaként nyert a kvartettel ezüstöt, majd 614 centiméteres egyéni csúccsal távolugrásban szerzett bronzérmet.

Lányváltók a dobogón

Punk Adrienn 800 méteren 2:26,74-el a futamában a második, összesítésben a harmadik helyen zárt. Bronzérmet szereztek a fehérvári lányváltók is, a serdülőknél a Péter-Szépe-Csincsi-Mátó, az újoncoknál a Csík-Csabai-Tóth-Simon összeállításban állhattak fel a dobogóra. Az újonc fiúknál az ARAK Visi Z.-Szauter-Timár-Visi Sz. alkotta váltó futott be elsőnek a célba, de pályaelhagyás miatt a csapatot utólag kizárták. Visi Szabolcsnak a 300 méteres futásban elért 46,22-es ideje, és az ezzel szerzett ezüstérme nyújthat neki némi gyógyírt. Thardi-Veress Zsófia a magasugrásban 154 cm-el negyedik lett, ugyanitt Mátó Sára hatodik, de ötösugrásban ötödik. Timár Gergő szintén ötösugrásban ötödik, akárcsak Bodó Barnabás 600 méteren. Ragó Martin mögötte a hatodikként zárt. Ezen a helyen futott be Kocsis Zsombor 1500 méteren és Punk Adrienn 300 méteren. Hetedikként zárt Simon Viktória 60 méteren, Mátó Gréta 1500 méteren, Csincsi Barbara ötösugrásban, Kocsis Zsombor 800 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik