Sport

Szocsi-blog: te sportoló vagy?!

jr celski (j.r. celski)
jr celski (j.r. celski)

Kétlem, hogy bárki is ismerné az összes sztárt, aki itt van, sokan csak egy-egy sportággal vannak tisztában, a legtöbben azonban még akkor sem eszmélnének, ha Michael Phelps sétálna el mellettük. Ráadásul általában meg sem akarják ismerni az adott sportágat, ahova be vannak osztva, így néha az a kérdés is felmerül bennem, hogy minek vannak itt. Ez azonban szobatársamra pont nem igaz – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Ria korábban műkorcsolyázott, ott is dolgozik, más sportágat nem igazán ismer, de minden érdekli. Szerencséjére ugyanabban a stadionban, az Icebergben zajlanak a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei is, így ha a futamokat nem is láthatja, az edzésekbe beletekinthet. Arról nem is beszélve, hogy igen gyakran botlik szemlélődő short trackesekbe.

Nemrég megkérte őt egy fiú, hogy készítsen róla fényképet a stadion előtt, Ria pedig, az akkreditációs kártya kódját látva megkérdezte tőle: te sportoló vagy?! Igen, amerikai rövidpályás gyorskorcsolyázó, hangzott a szerény válasz.

Fotó: Sport24

Én pedig egyszer csak kaptam egy képet egy telefonos alkalmazáson keresztül: tudom-e hogy ki az, akivel fotózkodott? Hát hogyne tudnám! Az amerikai short track válogatott legnagyobb sztárja, a vancouveri olimpián brutális sérülés után nem sokkal két bronzérmet szerző J.R. Celski! Az egyik legszerényebb szupersztár, akivel valaha találkoztam. Az életéből pedig már készül a dokumentumfilm.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik