Sport

Szocsi-blog: leszakad a plafon

Tatjana Volosozhar (Tatjana Volosozhar)
Tatjana Volosozhar (Tatjana Volosozhar)

Még mindig nem hiszem el, hogy ott voltam. Ha a téli olimpiák legnépszerűbb sportágáról, a műkorcsolyáról van szó, jóformán ölnek az emberek a jegyekért. Pláne itt, Oroszországban, hiszen mind a négy szakágnak van orosz éremesélyese. Álmomban sem gondoltam volna, hogy bejutok valamelyik versenyre – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Műkorcsolya a semmiből: a P&G Köszi, Anyu! Kampányának megnyitóján állva és beszélgetve egyszer csak odajöttek a magyar asztalhoz a közép-európai vezetők, hogy van két jegyük az aznap esti műkorcsolya csapatversenyre, a férfi és páros rövid programra. A magyar koordinátor, Borsos Anita egyből lecsapott a jegyekre, így az ő jóvoltából a másik hazai újságíróval együtt az Iceberg lelátóján kötöttünk ki.

Már bőven ment a verseny, a férfiakat le is késtük, de a pontszámokat látva azt annyira nem is bánom. Viszont a budapesti Európa-bajnokság után ismét láttam a kedvencemet az idei páros rövidprogramok közül: az olasz Stefania Berton és Ondrej Hotarek vidám és lendületes Maszkját.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ami pedig a sokat vitatott csapatversenyt illeti: a drága, lenti szektorokat egyelőre nem sikerült teljesen eladni, viszont a 3-4. emelet tömve volt. Bár japán találmány ez a viadal, itt, ezen az olimpián az oroszok egyértelműen maguknak rendezték ezt a versenyszámot. A világrekorder orosz duó, Tatjana Volosozhar és Maxim Thrankov szinte még a lábát sem tette be a jégre, már dörgött a Ru-sszi-ja, Ru-sszi-ja, az előadásuk után pedig valósággal leszakadt a plafon! A félig telt csarnokban. Mi lesz később, amikor tömve lesz az aréna?

Azt hiszem, lehet jövője a csapatversenynek az olimpián, számomra csak egyetlen dolog nem világos továbbra sem: miért az egyéni előtt szerepel a programban, miért nem utána. Ha ez lenne a legvége, felszabadult örömkorcsolyázás lehetne, versenyzők és nézők egyaránt élveznék, mint egy ráadást. Így azért nem volt igazi olimpia-hangulata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik