Sport

Szocsi-blog: Édesanyák, egymás között

Szabó Milán (szabó milán, )
Szabó Milán (szabó milán, )

Az anyukáknak is jár néha a kényeztetés. Kevés az igazán jó kampányötlet, de a Procter & Gamble projektje mindenképpen közéjük tartozik. Így láttam én a Köszi, Anyu! Rezidencia megnyitóját – egy önkéntes naplója Szocsiból.

Az a szerencse ért, hogy sportújságíróként meghívást kaptam a P&G Köszi, Anyu! rezidenciájára. A sportrajongók talán emlékeznek a nyári, londoni játékokat kísérő videó sorozatra, amely az élsportolók mögött álló, támogató édesanyára hívta fel a figyelmet.

Ugyanez a kampány fut a téli olimpián is: míg nyáron Kapás Boglárka és Cseh László édesanyját utaztatta ki és kényeztette a cég az ötkarikás játékokon, ezúttal a sífutó Szabó Milán édesanyja, Mariann lett a szerencsés.

Fotó: MTI/EPA

A P&G hangulatos faépítményében levetített kisfilm alatt a félhomályban is látszott a büszkeség minden arcon: hirtelen eltűnt az olimpia versenyszelleme a levegőből, én pedig egész egyszerűen csak igazi, hús-vér szülők között találtam magamat.

Korra, nemzetiségre, sportágra és eredményre való tekintet nélkül olyan édesanyákat láttam, akik büszkék a gyermekeikre, és megértik egymás büszkeségét. Eddig is így gondoltam, de most végképp átéreztem: bizony, a sportolók is emberek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik