Sport

Lenullázták a címvédőt

Chicago Blackhawks (chicago blackhawks, )
Chicago Blackhawks (chicago blackhawks, )

A Chicago Blackhawks gólt sem tudott ütni a Phoenix Coyotes vendégeként az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

Még sok meccs, na meg a téli olimpiai miatti szünet is hátravan a szezonból, ugyanakkor a címvédő Chicago kapcsán talán nem túlzás kijelenteni, hogy ott lesz a rájátszásban. A Phoenix is ezt tervezi, ám az arizonaiaknak addig még sok mindent kell tenniük, így minden mérkőzésen győzelmi kényszerrel lépnek pályára. Így volt ez magyar idő szerint szombaton hajnalban a Blackhawks ellen, a hazaiak pedig kétszer is mattolták Corey Crawfordot, miközben Mike Smith phoenixi oldalon lehúzta a rolót, 2-0-s győzelmével újra playoffot érő helyen a Coyotes.


Mike Smith eszén nem tudott túljárni a Chicago
Fotó: Europress Fotóügynökség

Kikapott a Pittsburgh Penguins is, amely a New York Rangerst fogadta. A fordulatos mérkőzés rendes játékideje 3-3-al zárult, a hosszabbításban nem sikerült gólt szerezni, így következtek a rájátszások, melynek során Mats Zucacarello és Brad Richards volt eredményes a vendégektől, hazai oldalról pedig csak Jevgenyij Malkin.

A New Jersey Devils hosszabbításban verte az Edmonton Oilerst, a Carolina Hurricanes kitütötte a Florida Pantherst, a San José Sharks pedig egy találattal múlta felül a Columbus Blue Jackets gárdáját.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils – Edmonton Oilers 2-1 – hosszabbításban
Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3-4 – szétlövésben
Carolina Hurricanes – Florida Panthers 5-1
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks 2-0
San José Sharks – Columbus Blue Jackets 3-2

Videó – Így kapott ki a Chicago:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik