Sport

Európa-bajnok a magyar karatéka

Magyar aranyérmest avattak Boussebaa Aicha személyében a kadettek (14-15 évesek) között az 54 kg-os lányok súlycsoportjában a lisszaboni korosztályos Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

A hazai szakági szövetség szombati beszámolója szerint az ifjú karatéka, aki sorozatban a harmadik világversenyén diadalmaskodott, olasz, cseh, német és grúz ellenfél legyőzésével jutott a döntőbe, ahol fölényesen, 6-1-re verte a szlovák Kozmovát. Boussebaa Aicha ezzel megvédte egy évvel ezelőtt megszerzett címét, a két kontinensviadal között pedig tavaly novemberben világbajnoki aranyérmet is nyert. Ilyen szériát a sportág történetében a magyar karatésok közül ez idáig még senki nem volt képes produkálni.

Rajta kívül még két magyar Eb-érem született pénteken a portugál fővárosban: a plusz 54 kg-osok között Czagány Dóra a dobogó második fokára állhatott fel, míg a fiúk 57 kg-os súlycsoportjában Kovács Levente a harmadik lett.

A vasárnap záruló Európa-bajnokságon a kadettek mellett a juniorok és a 21 éven aluliak versenyeznek a kontinensbajnoki érmekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik