Sport

Amerikai nyerte az első aranyérmet az olimpián

Sage Kotsenburg (sage kotsenburg)
Sage Kotsenburg (sage kotsenburg)

Az Egyesült Államok nyerte az első aranyérmet a szocsiban zajló téli olimpián, mivel szombaton Sage Kotsenburg diadalmaskodott a hódeszkások most debütáló számában, férfi slopestyle-ban (trükkös akadályverseny).

Szombaton délelőtt rendezték a férfi snowboardosok ún. slopestyle versenyének döntőjét – a téli olimpiák történetében először. A látványos fináléban 12-en indultak, mindenki két körben mutathatta meg mit is tud.

A veszélyesnek mondott pályán előbb három korlát következett, majd három hatalmas ugrató, így összességében hat trükkel kellett lenyűgözni a zsűrit. A győztes kört az amerikai Sage Kotsenburg futotta, aki még az első futamban kápráztatott el mindenkit, főleg a nyakatekert ugrásaival – rendkívül magas, 93.50 ponttal zárt.


Sage Kotsenburg tarolt slopestyle-ban
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második a norvég Staale Sandebach lett (91.75), aki utolsó előtti indulóként verekedte fel magát a dobogóra, míg a harmadik helyet a kanadai Mark McMorris szerezte meg (88.75).

Csalódott lehet az ötödikként zárt Maxence Parrott, a kanadai második köre ugyanis nagyszerűen sikerült, azonban a leérkezésekbe be-becsúszott egy-két szépséghiba, így az ítészek végül 87.25-ös ponttal honorálták a teljesítményét. Pedig a döntőben egyedüliként ugrott 1620-as trükköt, azaz négy és fél fordulatot mutatott be az egyik ugratón.

Eredmény – slopestyle, döntő

1. Sage Kotsenburg (amerikai) 93.50 pont
2. Staale Sandebach (norvég) 91.75
3. Mark McMorris (kanadai) 88.75

Ajánlott videó

Olvasói sztorik