Sport

Vasárnap a Nantes ellen küzd a Pick Szeged

23 meccs, 23 győzelem zsinórban. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata folytatja győzelmi sorozatát, amit 2013. szeptember 1-jén kezdett meg a Metalurg Szkopje legyőzésével.

Vasárnap 12.30-kor az újszegedi sportcsarnokban az EHF-kupa csoportkörében a francia Nantes együttesét fogadja a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

Az Atlanti-óceántól 50 kilométerre található 284 ezres város csapatával még sohasem játszott meccset a Pick, ez lesz a premier. Eddig az EHF-kupában az 1994–1995-ös idényben a Montpellier volt az egyetlen francia gárda, amellyel megmérkőzött a kétszeres magyar bajnok, és erről a párharcról kellemes emléket őriz, hiszen a szegediek a 27–24-es hazai győzelem után idegenben 22–20-ra kaptak csak ki, így továbbjutottak a következő körbe.

A Nantes szombaton érkezik meg a meccshelyszínre. Juan Carlos Pastor már csütörtök este tréninget vezényelt, pénteken és szombaton is egy-egy foglalkozás szerepel a programban. Ancsin Gábor pénteken kezdi el a mozgást, így ekkor dől el, hogy pályára léphet-e a meccsen. Niko Mindegía bokája a szerdai csurgói derbin sérült meg. A spanyol irányítónak szerencsére nem vérzett be és nem dagadt fel a lábfeje, minden remény megvan arra, hogy ott legyen a vasárnapi ütközeten.

A drukkerek csütörtök és péntek délután 15 órától az újszegedi sportcsarnokban elővételben megvásárolhatják az EHF-kupa-meccsre a belépőket. 18.30-ig tart nyitva a pénztár, a belépő 3 ezer forintba kerül. Vasárnap 10 órától lehet majd jegyet vásárolni. A meccset két ukrán játékvezető vezeti majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik