Sport

Mécseseket gyújtanak a győri szurkolók Böhn háza előtt

karl erik böhn (karl erik böhn, )
karl erik böhn (karl erik böhn, )

Az ETO női kézilabdacsapatának drukkerei a Himnuszt is eléneklik majd.

Múlt vasárnap érkezett a szomorú hír, miszerint Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya 48 esztendősen elhunyt. A szakember leukémiával küzdött és annak ellenére, hogy korábban úgy tűnt sikeres volt a többszöri kemoterápiás kezelés, valamint a csontvelő-átültetés, decemberben az orvosai közölték vele, hogy gyógyíthatatlan beteg.


Vasárnap Győrben, a Magvassy Mihály sportcsarnoknál is gyertyákat gyújtottak
Fotó: MTI

Pénteken Larvik-Győr mérkőzést rendeznek a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mind a két csapatot irányította korábban Böhn. A norvégiai mérkőzés előtt a csapatok is megemlékeznek a szakemberről, de a győri szurkolók is leróják kegyeletüket a tréner előtt:

Ez volt Karl Erik Böhn utolsó mondata

„Az eredeti tervek szerint a reptéren találkoztunk volna a Sandefjordban lakó Karl-Erik Böhn családjával, hogy pár apróságot, aláírt sálakat juttassanak el KEB-hez, mielőbbi felépülését segítve ezzel is. Karl-Erik sajnálatos halála végett tervünk sajnos módosult és immáron a részvétről szólnak majd az üzenetek. Egyeztettünk Karl-Erik húgával, Vigdisszel, s a reptérről egyenesen KEB házához megyünk, ahol mécseseket gyújtunk, több magyar sálat, ETO-sálat, más magyar kézilabdaklubok sáljait is otthagyjuk méltó emlékként. Azt talán nem tudják olyan sokan, de Böhn megtanulta a Himnusz szövegét és kérte, hogy fordítsák le neki, mit is énekel, így a válogatott meccsek előtt azt teljes átéléssel tudta énekelni a lányokkal együtt. Természetesnek érezzük, hogy a Himnuszt közösen elénekeljük a háza előtt az ő tiszteletére. Biztosak vagyunk benne, hogy fentről boldogan kapcsolódik be majd az éneklésbe”mondta a kisalfold.hu-nak Vízi Tamás vezérszurkoló.

A mérkőzés magyar idő szerint 20 órakor veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik