Sport

Hátrányból fordítva nyert a pólóválogatott

Madaras Norbert (madaras norbert, )
Madaras Norbert (madaras norbert, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a félidőben még hátrányban volt Németország ellen, de végül 12-9-re nyert a Volvo Kupa nyitónapján.

Pénteken kezdetét vette a nyolcadik Volvo Kupa, amely egy Szerbia – Amerikai Egyesült Államok mérkőzéssel indult. Nem borult fel a papírforma, déli szomszédaink esélyt sem adtak a fiatalokra építő tengerentúliaknak, a négygólos Filipovic vezérletével 20-11-re nyertek a szerbek.

Ezt követően csobbant a szolnoki medencébe a magyar vízilabda-válogatott, amely Németország ellen kezdett. A tiszaligeti vadonatúj uszodában, a Vízilabda Arénában ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a mérkőzés: a tavaly a barcelonai világbajnokság legjobb pólósának megválasztott Varga Dénes megkapta a nemzetközi szövetségtől, a FINA-tól az Év játékosa-díjat, amelyet az Európa legjobbja titulushoz hasonlatosan szintén a magyar olimpiai bajnok érdemelt ki.

Német góllal indult a találkozó, amire Madaras Norbert válaszolt, majd innentől kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, nyolc perc után pedig a vendégeknél volt az előny (3-4). A második negyedben előbb Varga Dénes, majd Madaras egyenlített, ám 5-5 után előbb akcióból, majd emberfórból volt eredményes Németország, így a nagyszünetben meglepetésre két gól volt a különbség a két csapat között. Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy két ötméterest is kihagytunk.


Madaras Norbert elöl és hátul is jól játszott
Fotó: MTI

Jól indult a harmadik negyed, Hárai Balázs, majd Varga Dániel találatával hamar sikerült egálra hozni az állást, hogy aztán Varga Dénes labdaszerzése után Bedő Krisztián már a vezetést szerezze meg a mieinknek (8-7).

A harmadik felvonást végül 5-1-re nyertük meg, innentől kezdve pedig nem volt megállás, a németek csak szaladtak az eredmény után, de már nem tudták befogni a magyar csapatot, 12-9 lett a végeredmény. Madaras négy góllal volt a csapat legeredményesebb játékosa.

Eredmény – Volvo Kupa, 1. nap

Magyarország – Németország 12-9 (3-4, 2-3, 5-1, 2-1)
a magyar góldobók:
Madaras 4, Varga Dénes, Varga Dániel 2-2, Erdélyi, Hárai, Bedő, Szivós 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik