Sport

Szocsi-blog: tüzijáték a csarnokban? Bátor vállalkozás!

szocsi 2014 (szocsi 2014, )
szocsi 2014 (szocsi 2014, )

Orosz (zene) töri, szupersztár operaénekesnő, ajándék érem és tüzijáték: ilyen lesz a megnyitó – egy önkéntes blogja Szocsiból.

Már lepörgött a megnyitó két főpróbája, önkéntesekkel és dolgozókkal töltötték meg a Fisht arénát ezekre az eseményekre. Az Adler aréna csapata február 1-jén jutott be, én is láthattam, mire lehet számítani február 7-én, mikor az Olimpia hivatalosan is megkezdődik.


A Fisht Aréna
Fotó: Europress Fotóügynökség

Természetesen, mint minden szervezőbizottság, az oroszok is próbálnak túltenni a korábbi ötkarikás játékokon, így szokás szerint nagy show-ra lehet számítani a megnyitón. A valamivel több, mint két órás parádé szinte minden korosztálynak remek szórakozást ígér, ám azoknak ajánlanám leginkább, akik a szocializmus alatt nőttek fel.

Az orosz történelem előrehaladásával némi zenetörténeti ismertetőt is kapunk: az orosz klasszikusok (Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov majd Hacsaturján) mellet a „Lenne bár napfény mindig” kezdetű ének dallamai is felcsendülnek majd. A sztyeppék vidéke után betekintést nyerhetünk a moszkvai Uszpenszkij-székesegyház körüli színes forgatagba, illetve megjelenik a jellegzetes gépkorszak is.

Az eseményen megjelenő hírességek között pedig egy valódi operacsillag is színpadra lép majd: az Olimpiai Himnuszt a jelenlegi talán leghíresebb és legelismertebb operaénekesnő, a főként a new york-i Metropolitan Operában fellépő orosz díva, Anna Netrebko énekli majd.

A nézők között kiosztott műanyag emlékérem és a tűzijáték bent a csarnokban (és persze kívül is), már csak hab a tortán. Azért egy javaslatom van a kilátogatóknak: öltözzenek fel rendesen, mert hidegebb van, mint a krocsolyapályán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik