Sport

Telt ház, mégis sokaknak csalódás a válogatott edzőmeccsén!

vízilabda (vízilabda)
vízilabda (vízilabda)

Nem mindenki fért be a Komjádi-uszodába a magyar-amerikai vízilabdameccsre kedd este.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott hétfőtől szerdáig a szerb Dejan Udovicic által edzett amerikaiakkal készül közösen Budapesten. A közös tréning keretében kedden este nyilvános edzőmeccset játszottak egymással. Félhivatalos válogatott találkozó volt, hiszen magyar játékvezetők fújtak rajta.

Nem is akárhogyan, az NFL minta alapján bemikrofonozták Székely Balázst és Vogel Gábort is, a részletekről már korábban írtunk.

Most nem erről lenne szó, hanem arról: nem mindenki láthatta a magyar válogatott 13-6-os győzelmét. A szövetség ingyenessé tette a meccset, mert azt szerette volna, a lehető legtöbb néző látogasson ki, hiszen a játékosoknak szokniuk kell a nyári, budapesti Európa-bajnokság leendő atmoszféráját. Benedek Tibor szövetségi kapitány is jelezte, szeretné, ha a klubok utánpótláscsapatai is jelen lennének, már csak azért is, hogy kezdjenek ismerkedni az előtérbe kerülő sokmozgásos játékkal.

Mindezek okán több klub is elküldte fiataljait a Komjádi-uszodába, mellette rengetegen érkeztek még, családok, sportszeretők. Gyönyörű látvány volt fél órával a meccs előtt a telt házas Komjádi-uszoda, csakhogy a drukkerek folyamatosan érkeztek a létesítmény elé.


A válogatott kitett magáért
Fotó: MTI

Ott meg is akadtak, ugyanis 18 óra magasságában és azt követően már senkit nem engedtek az uszodába, egyszerűen nem fértek el az emberek. Ki gondolta volna, hogy ezen a szomorkás februári estén ennyien kíváncsiak a pólóválogatottra??

Többen is arról szóltak a lelátón, regisztrációra lett volna szükség, hiszen baráti társaságok vagy éppen egyéb közösségek szakadtak szét, rekedtek kint az uszoda falain kívül, kellemetlen élményhez jutva ezzel. Vannak, akik azt mondták, csak azért voltak ilyen sokan, mert ingyenes volt a meccs.

Kérdés ezek után, mennyi pénzt érne meg egy átlagdrukkernek a magyar férfiválogatott edzőmeccse. Mert az bizonyos, hogy az Európa-bajnokságon végig telt ház előtt játszik majd a csapat, holott ott több ezer forintot kell „leperkálni” a mieink találkozójára.

Tanulságos volt tehát a kedd este. Hirtelenjében nem is tudunk felidézni olyan budapesti sporteseményt az elmúlt évtizedekből, ahol a telt ház miatt utcára szorultak volna érdeklődők – különösen nem félhivatalos edzőmeccsen…

Addig is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, mennyit érne meg nektek a pólóválogatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik