Sport

Babos óriási bravúrral egyenlített Románia ellen

Babos Tímea legyőzte Simona Halepet, így 1-1-re áll a magyar-román csata szerdán Budapesten a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján. Jani Réka-Luca korábban simán kikapott.

Honfitársainak közül előbb Jani Réka-Luca lépett pályára, aki Sorana Cirstea ellen játszott. A világranglistán 253. magyar játékos és ellenfele között 227 helynyi különbség van, ami hamar kiütközött: a mérkőzés első 15 labdamenetét a 23 éves Cirstea nyerte. Ezután a 22 esztendős Jani még hozott egy gémet, ám mint kiderült, ez volt az utolsó számára. A tenyeres és fonák oldalon is sebezhetetlen román 47 perc alatt hozta a párharc első meccsét, 6-1, 6-0-ra nyert Cirstea.


Babos Tímea elveszettnek tűnő meccset nyert meg
Fotó: MTI

Később a világranglistán 83. Babos Tímea gyengén kezdett a WTA-rangsorban 10. Simona Halep ellen, akit tavalyi hat tornagyőzelme után az év felfedezettjévé választott a WTA. Az elmúlt évben a budapesti versenyen Halep 7-5, 6-1-re legyőzte Babost a negyeddöntőben, majd a tornát is megnyerte. A visszavágás sokáig valószínűtlennek tűnt a Syma csarnokban, mivel az elképesztően adogató román a második játszmában 5-4-nél a meccsért szervált, ám a 20 éves soproni játékos megfordította a szettet.

A harmadik felvonásban a közönség már sorozatban a hatodik megnyert Babos-játéknak tapsolhatott, ám Halep felzárkózott 2-2-re. Ismét az ászokat szóró magyar teniszező percei következtek, aki “semmire” elvette riválisa adogatását, 5-2-re elhúzott, és végül 1 óra 45 perc alatt diadalmaskodott.

“Köszönöm a drukkolást, mindig nagy élmény itthon játszani. A második szettre találtam meg a játékomat, kihoztam Simonát a komfortzónájából, jöttem előre a hálóhoz, és végül sikerrel jártam” – nyilatkozta boldogan Babos a találkozó után.

Az 1-1-re álló párharc a páros csatában dől el. Magyar részről várhatóan Babos és Jani, míg a románoktól Monica Niculescu és Irina-Camelia Begu lép pályára.

Eredmények, 1. forduló, B csoport

Babos Tímea-Simona Halep 1-6, 7-5, 6-3
Jani Réka-Luca – Sorana Cirstea 1-6, 0-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik