Sport

Németh András lesz a kéziválogatott kapitánya

nemeth-andras(210x140)(1).jpg (németh andrás)
nemeth-andras(210x140)(1).jpg (németh andrás)

A Nemzeti Sport információi szerint Németh Andrást nevezik majd ki a női kéziválogatott élére.

Újra magyar szövetségi kapitánya lesz a női kézilabda-válogatottnak – írja a Nemzeti Sport. A sportnapilap információi szerint Németh András foglalja el a Karl Erik Böhn tragikus halála után üresen maradt posztot. Információk szerint Németh mellett még a francia Olivier Krumbholz és a dán Jakob Vestergaard volt a jelölt a kapitányi posztra.

A szövetségnek azért is kellett minél hamarabb megtalálni az új kapitányt, mert decemberben már a Horvátországgal közösen rendezendő Európa-bajnokságon lépnek pályára Görbiczék.

Idén hazai pályán lépnek pályára a lányok az Európa-bajnokságon
Fotó:MTI

Minden magyar sportszerető ember, legyen az játékos, szurkoló vagy edző azt szerette volna, hogy a leukémiával küzdő Böhn a gyógyulása után újra a csapat élére álljon, és hazai pályán vezesse minél nagyobb sikerre a lányokat.

A szövetség ezért a tavaly decemberi világbajnokságra csak ideiglenes kapitányt nevezett ki Hajdu János személyében. Hajdu a negyeddöntőbe vezette a csapatot, de ott a későbbi győztes Brazília megálljt parancsolt a mieinknek. A vb-re kinevezett kapitány távozott, de ekkor már tudni lehetett, hogy a mindenki által csak KEB-nek szólított szakember nem térhet vissza. Karácsonykor közölték vele orvosai, hiába az emberfeletti harc a gyilkos kórral szemben, már csak pár hete van hátra.

Vetési Iván elnök és társai lázas munkába kezdtek, és úgy tűnik, megtalálták az utódot. A hét második felében Németh Andrást kinevezhetik a női kéziválogatott élére, edzői karrierje során harmadszor, hiszen 1998 után 2005-2008 között is ő irányította a nemzeti csapatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik