Sport

Nekimentek a kézisek a Nemzeti Sportnak!

Közleményben kérte ki magának a Magyar Kézilabda Szövetség a sportújság keddi címlapját! Kegyeletsértőnek tartják az ország egyetlen sportnapilapján megjelenteket azért, mert a sportág és a magyar sporttársadalom éppen gyászolja Karl Erik Böhnt, a női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitányát. A közleményt vágatlanul közöljük.

“Mi már tudjuk! Németh András lesz a kapitány” – harsogja címlapján a Nemzeti Sport, az egyetlen magyar sportnapilap. Teszi mindezt 2014. február 4-én, alig több mint egy nappal Karl Erik Böhn halálát követően, több forrásra hivatkozva.

A Magyar Kézilabda Szövetség – amellett, hogy kegyeletsértőnek tartja az eljárást – az információt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánja. A kitétel ezúttal nem a diplomáciai szakzsargon alkalmazása, hiszen a szövetségi kapitány kinevezése az MKSZ Elnökségének jogköre, márpedig a testület semmiféle döntést nem hozott az ügyben. Ami pedig a morális részt illeti: a Magyar Kézilabda Szövetség a Karl Erik Böhn halálát követő gyász időszakában nem tud és nem is akar olyan éles fordulatot venni, mint a Nemzeti Sport, amely hétfői lapszámának címlapján még norvégul is búcsúztatta az elhunyt kapitányt (Nyugodj békében! Hvil i fred!) ám egy nappal később – hírversennyé silányítva a gyászt – már büszkén hirdette, hogy „már tudja” az utód nevét, miközben ugyanabban a lapszámban azt írja: „valóban nem lenne elegáns az előző kapitány halálának másnapján kihirdetni, ki az utód.”

Utóbbi megállapítással a Magyar Kézilabda Szövetség messzemenőkig egyetért. Az MKSZ Karl Erik Böhn temetéséig semmilyen módon nem foglalkozik a norvég szakember utódlásának kérdésével, így értelemszerűen ki sem nevezi az új szövetségi kapitányt.

Karl Erik Böhn temetésére 2014. február 11-én kerül sor a norvégiai Sandefjordban. Emlékét megőrizzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik