Sport

Miami, Indiana, OKC: csak a szokásos

kevin-durant-oklahoma-city-thunder(210x140)(1).jpg (kevin durant, oklahoma city thunder)
kevin-durant-oklahoma-city-thunder(210x140)(1).jpg (kevin durant, oklahoma city thunder)

A végső győzelemre is esélyes csapatok hozták a kötelezőt, rangadót bukott a Portland.

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján parkettre lépett a bajnokság nagy esélyesei között számon tartott Miami Heat, Indiana Pacers, és az Oklahoma City Thunder is.

A Miami a főcsoportjában a rájátszásra hajtó Detroit Pistons ellen mérkőzött. A Heat két szupersztárja, LeBron James és Dwyane Wade összesen 54 pontot szerzett, így csapatuk nyerőemberei voltak a végig kiélezett mérkőzésen.

Az Indiana Pacers a gyengécske Orlando Magic ellen gyarapította győzelmei, és pontjai számát. A hazaiaknak még az is belefért, hogy a hárompontos kísérleteiket csak 32 százalékkal használják ki, így is simán nyertek 19 ponttal.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A nyugati főcsoport első két helyén tanyázó együttes is győzelmet ünnepelhetett. Az Oklahoma City Thunder a playoff-ba vágyó, és az legutóbbi négy találkozóját megnyerő Memphis Grizzlies ellen mérkőzött. A mezőny legponterősebb játékosa szokás szerint Kevin Durant volt, aki ismét csak 30 pont fölé jutott. Az OKC végig uralta a mérkőzést, amit végül 9 pontos különbséggel meg is nyert.

A Thunder legnagyobb főcsoportbeli riválisa, a San Antonio Spurs szenzációs negyedik negyedbeli játékának köszönhetően fektette két vállra a New Orleans Pelicans gárdáját. A záró felvonás előtt még 12 pontos hátrányban lévő Spurs, Tony Parker 32, és Tim Duncan 21 pontjának is köszönhetően végül hétpontos győzelmet aratott.

A játéknap rangadóján a nyugati harmadik Portland Trail Blazers a keleti ötödik Washington Wizards otthonába látogatott. A félidőre egypontos előnnyel ment a Wizards, amely a nagyszünet után gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. A harmadik negyedet 12 ponttal elbukó Portland a legutóbbi négy mérkőzésén már a harmadik zakóját veszítette el.

Eredmények – NBA

Indiana Pacers–Orlando Magic 98–79
Washington Wizards–Portland Trailblazers 100–90
Miami Heat–Detroit Pistons 102–96
Brooklyn Nets–Philadelphia 76ers 108–102
Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 86–77
New Orleans Pelicans–San Antonio Spurs 95–102
Milwaukee Bucks–New York Knicks 101–98
Dallas Mavericks–Cleveland Cavaliers 124–107
Utah Jazz–Toronto Raptors 79–94
Denver Nuggets–Los Angeles Clippers 116–115
Sacramento Kings–Chicago Bulls 99–70

Ajánlott videó

Olvasói sztorik