Sport

Vízilabda: magabiztos győzelem az USA ellen

Hárai Balázs (hárai balázs, )
Hárai Balázs (hárai balázs, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott felkészülési mérkőzésen nyert 13-6-ra az Amerikai Egyesült Államok csapata ellen.


Be voltak mikrofonzva a játékvezetők
Fotó: MTI

Benedek Tibor több fiatal játékosnak is lehetőséget biztosított a keddi mérkőzésen, ám az első gólt egy sok nagy csatát megélt pólós, nevezetesen Varga Dániel szerezte. Már kettővel is vezettünk, amikor a tengerentúliak – elsősorban emberelőnyben – elkezdte termelni a találatokat, az első negyed második felében, valamint a második játékrész elején is tudtak egyenlíteni.

3-3 után hagyta állva ellenfelét a magyar csapat, a remek napot kifogó Kovács Gábor, Salamon és Hárai révén pedig elléptünk három góllal (6-3). A folytatásban tovább nőtt a két csapat közti különbség, magabiztos előnnyel mehettünk nagyszünetre (8-4).


Hárai Balázsnak volt dolga bőven
Fotó: MTI

Kapusbravúrokkal indult a második félidő mind a két oldalon, és ugyan Varga Dániel találatára kettővel feleltek a vendégek, többször már nem tudták bevenni Decker Attila kapuját. Salamon még a harmadik negyedben eredményes tudott lenni, majd a magyar csapat a záró nyolc percben további három gólt tett hozzá az addigi terméshez, így alakult ki a 13-6-os végeredmény.

A találkozón Gergely István kezdeményezésére a két játékvezetőt, valamint az ellenőrt is bemikrofonozták. A bírók a főbb szituációkban elmondták ítéletük okát, a bemondó pedig ezt tolmácsolta a könzönségnek.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Magyarország – Amerikai Egyesült Államok 13-6 (3-2, 5-2, 2-2, 3-0)
a magyar góldobók:
Kovács G. 3, Varga Dániel, Salamon, Hárai 2-2, Madaras, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos 1-1

VÉGE! 13-6-ra nyertünk!

IV. NEGYED

5-8. PERC: Madaras fórból növelte volna tovább az előnyt, de a kapu torkában megpattant Tóth fején a labda, így a találat érvénytelen(11-6). Büntetőhöz jutottak az amerikaiak, Bonnani dobása Decker karjáról a lécre pattant. Több kimaradt magyar helyzet után tört meg a gólcsend, Hárai centerből eredményes (12-6). Vámos indította góllal az utolsó percet (13-6).

1-4. PERC: Elhozták az amerikaiak a labdát. Kimaradt az első helyzetük, majd a túloldalon Vámos dobott mellé. Labdaszerzés után Hosnyánszky maradt üresen, meg is dobta az első gólját a meccsen (11-6). Az USA ismételten nem tudott mit kezdeni a magyar védőfallal.

III. NEGYED

5-8. PERC: Madaras dobása csattant a kapufán. Mann szerzi meg az amerikaiak ötödik gólját (9-5). Hárai nem tudott centerből gólt szerezni, igaz ketten is csüngtek rajta. Dunstan pókhálózta ki a felső sarkot (9-6). Emberfórba kerültünk, Salamon pedig egyből kihasználta azt (10-6). Decker védett órásit védett Samuels löketénél.

1-4. PERC: Elhoztuk a labdát a ráúszásnál. Varga Dániel szerzi az első gólt a második félidőben is (9-4). Emberhátrányba kerültünk, de jó volt a blokk. Egy újabb emberhátrányt védekeztünk ki, de közben a támadásban nem megy annyira. Decker tolta fölé a labdát.

Vége az első félidőnek, az állás 8-4 ide.

II. NEGYED

5-8. PERC: Mind a két oldalon védést mutattak be a kapusok. Deckerének jobban örültünk. Ezek most a kapusok percei, mind a két oldalon bravúrós hárításokat láthattunk. Vámost állították ki, Obert használta ki a fórt (6-4). Erdélyi pár lóba után állítja vissza a háromgólos különbséget (7-4). Benedek Tibor kért időt. Kovács elkapta a fonalat, két védővel a nyakán is eredményes tudott lenni (8-4).

1-4. PERC: Elhoztuk a labdát a ráúszásnál, de egy rossz passz miatt oda az első támadás. Amerikai időkéréssel és fórral folytatódott a játék, McConell pedig megdobta saját maga második gólját (3-3). Tóth Márton harciassága büntetőt ért, Kovács értékesített (4-3). Sőt, itt az újabb magyar gól, Salamon Ferenc paskolta be a lasztit a hálóba (5-3). Rosenthal tüzelt kapásból, de a léc kihúzta Deckert a slamasztikából. A túloldalon Hárai eredményes, már három van közte (6-3).

I. NEGYED

5-8. PERC: Decker szedte ki a felső sarokba tartó labdát. Fórban támadhattunk, de sikertelen volt a bejátszás. A védekezésünk eddig rendben van, most egy blokkról vágódott fölé egy távoli kísérlet után a labda. Időt kértek az amerikaiak. Bonnani egyenlít fórból (2-2). Emberelőnybe kerültünk, Benedek Tibor pedig időt kért. Erdélyi lövését védte a kapus. Decker védett újfent, majd a negyed utolsó pillanataiban Madaras bombázott a léc alá (3-2).

1-4. PERC: Elkezdődött a meccs, a ráúszásnál az amerikaiak hozták el a labdát. Decker védett, majd a túloldalon Varga Dániel szerzi meg a találkozó első gólját (1-0). Madaras labdaszerzése után Kovács Gábor talál be a kapu torkából (2-0). Decker véd ismét, ezúttal a kapufa segítségével. Elrontottunk egy támadást, majd egy labdaszerzés után ismét rontottunk az amerikai kapu előtt. Hosnyánszky kiállítását egy felsősarkos lövéssel büntették meg a tengerentúliak (2-1).

Perceken belül kezdődik a mérkőzés a Komjádi uszodában. Hajrá, magyarok!

A magyar férfi-vízilabdaválogatott felkészülési mérkőzést játszik kedden az Amerikai Egyesült Államok csapatával a Komjádi uszodában. Az összecsapás félhivatalos lesz, ugyanis magyar játékvezetők, Székely Balázs és Vogel Gábor vezetik majd.

A két együttes három napig együtt készül a hétvégi Volvo Kupára, ennek része a keddi találkozó. A hétvégén majd ismét összemérik az erejüket a csapatok.

Az ingyenesen megtekinthető találkozón Gergely István kezdeményezésére a két játékvezetőt, valamint az ellenőrt is bemikrofonozzák. A bírók a főbb szituációkban elmondják ítéletük okát, a bemondó pedig ezt tolmácsolni fogja a közönség felé.

A magyar válogatott kerete

Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton – kapusok

Tóth Márton, Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton, Jansik Dávid, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik