Sport

Bemutatták a Pick Szeged új játékosát

Az új játékos, a svéd olimpiai ezüstérmes, Jonas Källman a 8-as mezben fog játszani.

Mint azt korábban megírtuk, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 3 és fél éves szerződést kötött a svéd olimpiai ezüstérmes, Jonas Källmannal.

Jonas olyan kézilabdás, aki nagy hasznára lehet a csapatnak, komplett játékosról van szó, aki több poszton tud védekezni, ez nagyon hasznos. Magas szélsővel erősödtünk, így az irányító a saját felén tud majd védekezni, ez újdonság lesz – modta a sajtótájékoztatón Juan Carlos Pastor.

A 32 esztendős Jonas KällmanMarko Krivokapic spanyol nyelvű tolmácsolásában elárulta -, inkább a magyar kézilabdát ismeri, mint a Picket. Többször is játszott a magyar válogatott ellen, de Szegeden is megfordult, s több csapattársát is ismerte már, illetve nagyon tetszik neki az a szurkolás, ami a Pick meccsein van.

A háromszoros BL-győztes játékos szombaton érkezett a családjával és szépnek találja a várost. Úgy véli, hogy jól fogja itt érezni magát.

A Pick új játékosa szerdán, a Csurgó elleni bajnokin már be is mutatkozik – reméljük sikerrel!

Jonas Källman

1981. július 17-én született. Két méter magas, 2000-től 2002-ig az IFK Skövde csapatában játszott. Ezután igazolt Spanyolországba, 2002-től 2011-ig a Ciudad Real, majd 2011-től 2013-ig a Atletico Madrid játékosa volt. Tavaly nyáron szerződött Svédországba. 2012-ben Londonban olimpiai ezüstérmes volt a svéd válogatottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik