Sport

Idegenben már jobban ment a Volánnak

Továbbra is a középszakasz alsóházának élén állnak a fiúk

Az Olimpija Ljubljanától elszenvedett csütörtöki kiütéses vereséget szerette volna kijavítani szombaton este Sapa Fehérvár AV 19 együttese. Marty Raymond játékosai ennek érdekében mindent megtettek Szlovéniában, és az erőfeszítéseket siker koronázta. A fehérvári hokisok 4-1-es önbizalom növelő győzelmet arattak a Ljubljana ellen. Benk Andrásék így továbbra is a középszakasz alsóházának élén állnak.

Sokan féltették a Volánt a szombati szlovéniai túrától. Ez nem meglepő, hiszen két nappal ezelőtt zajos sikert könyvelhettek el nyugati szomszédjaink: az Olimpija Ljubljana 8-2-es kiütéses verést mért a Sapa Fehárvár AV 19-re. A szombati meccs azonban kulcsfontossággal bírt, főleg annak tudatában, hogy Kovács Csabáéknak minden esélyük megvan a rájátszásba kerülésre.

Ennek szellemiségében nem is teketóriáztak sokat a fehérváriak, hiszen Benk András a 18. percben kíméletlenül kilőtte a jobb felső sarkot. A gól értékét csak tovább növeli, hogy emberhátrányból szerzett gólt a Volán.

Ezt követően alighogy elkezdődött a második harmad, Saraurer tuszkolta a pakkot Kuhn jobb lába mellett a kapuba, megduplázva ezzel a fehérváriak előnyét. A harmincadik percben azonban szépítettek a hazaiak Verlic révén, de mint utóbb kiderült, ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A záró harmadban még Kovács Csaba és Banham is bevették a szlovének kapuját, így a Volán 4-1-es sikerrel vágott vissza a csütörtöki fiaskóért az Olimpija Ljubljanának.

Olimpija Ljubljana – Sapa Fehérvár AV 19 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik