Sport

“Böhnnel csodákat műveltünk a pályán”

karl erik böhn (karl erik böhn, )
karl erik böhn (karl erik böhn, )

A Győri Audi ETO és a női kézilabda-válogatott vezére, Görbicz Anita sajnálja, hogy kevés időt tudott együtt dolgozni Karl Erik Böhnnel.

Vasárnap hosszú betegség után elhunyt a válogatott szövetségi kapitánya. Karl Erik Böhnt 2011-ben nevezték ki a magyar válogatott élére, 2011 novemberétől pedig egyben a győriek mestere is lett, de az ETO-t csak 2012 májusáig edzette. Igaz, ez idő alatt bajnokságot nyert a csapattal és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ám ott a Buducsnoszt Podgorica jobbnak bizonyult.

Görbicz és Böhn az Eb-n
Fotó: MTI

Legnagyobb eredménye, hogy a 2012-es Európa-bajnokságon bronzéremhez juttatta a lányokat. Görbicz Anita azok között volt, akivel a Győrben és a válogatottban is együtt dolgozott Böhn, bár az irányító ETO honlapjának nyilatkozva elmondta, sajnálja, hogy nem tölthettek együtt több időt.

“Sajnos csak rövid időt töltöttünk együtt Karl Erikkel, nemcsak a klubnál, a válogatottnál is. De ez alatt a pár hónap alatt is megtapasztalhattuk, hogy KEB nemcsak kiváló szakember, hanem emberként is fantasztikus. Egyedülálló módon tudott motiválni bennünket, játékosokat, hatására csodákat műveltünk a pályán. Halála óriási veszteség számunkra!” – mondta Görbicz.

Karl Erik Böhnnél tavaly februárban állapították meg, hogy leukémiás, majd a kezelések és a csontvelő-átültetés után úgy tűnt, javult az állapota.

Decemberben viszont megtudta, hogy újra megtámadta a szervezetét a rák, az orvosok pedig közölték vele, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Videó – így ünnepelték az Eb-bronzot a kézisek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik