Sport

Ljubljanában vágott vissza a Fehérvár

Andrew Sarauer (andrew sarauer)
Andrew Sarauer (andrew sarauer)

A magyar hokicsapat négy gólt ütött és csak egyet kapott a szlovén fővárosban.

Csütörtökön a már-már mumusnak számító Olimpija Ljubljana kitömte a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát az osztrák bázisú bajnokság középszakaszában. Szombaton, a szlovén fővárosban máris lehetősége nyílt Marty Raymond fiainak, hogy kiköszörüljék a csorbát.

Az első harmad hasonlított a csütörtöki csörtére abból a szempontból, hogy a játékvezetők ismét előszeretettel küldtek ki fehérvári játékost a büntetőpadra. A többi közt egy kettős emberhátrányt is kivédekezett az együttes, majd négy emberrel a jégen szerzett vezetést Benk András révén a 18. percben.

A folytatás is álomszerű volt, alig kezdődött el a második etap, amikor Andrew Sarauer is betalált. Hetényi Zoltán a 30. percig tudta megőrizni a kapuját a góltól, Miha Verlic próbálkozásánál azonban már tehetetlen volt.

A harmadik harmad elején Kovács Csaba növelte ismét kettőre a fehérvári előnyt, majd Frank Banham állította be az 1-4-es végeredményt. Nem csak ennek örülhetnek Székesfehérváron, hanem annak is, hogy a rivális Klagenfurt kikapott a Dornbirntől.

Eredmény – EBEL, középszakasz, alsóház, 6. forduló

Olimpija Ljubljana (szlovén)-Sapa Fehérvár AV19 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
gólszerzők:
Verlic (30.), illetve Benk (18.), Sarauer (21.), Kovács (47.), Banham (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik