Sport

Előnyben a Fehérvár és az Érd

Szabo-Edina(960x640)(1).jpg (szabó edina, )
Szabo-Edina(960x640)(1).jpg (szabó edina, )

A Fehérvár KC női kézilabdacsapata az EHF Kupában, az Érd a KEK-ben nyerte meg a nyolcaddöntő első felvonását.

A Székesfehérvár jutott lépéselőnyhöz a Váccal szemben a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjében, miután a párharc első összecsapásán, szombaton három góllal győzött.

Az egy párba sorsolt magyar csapatok nyitótalálkozóján a Fehérvár játszott jobban és eredményesebben, ám sem az első, sem a második félidőben gyűjtött tetemes előnyét nem tudta megtartani szívósan küzdő riválisával szemben. Hátrányából a Vác jelentősen faragott, s miután egy góllal megnyerte a második játékrészt, csupán három találat “deficitet” kell ledolgoznia ahhoz, hogy a nyolc közé jusson. A jövő szombati visszavágón a Fehérvár KC-nak kiválóan kell teljesítenie, hogy ő folytathassa a negyeddöntős mezőnyben.


Szabó Edina csapata igen kedvező helyzetben van
Fotó: handballerd.hu

Kilencgólos előnnyel utazhat az Érd a német Buxtehude csapatához a visszavágóra a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében, miután idehaza, a szombati első mérkőzésen 32-23-ra nyert.

A magyarok jól kezdtek, de a vendégek is tartották magukat, s bár 6-3-ra, majd 6-5 után 8-6-ra sikerült megugrania az Érdnek, a Buxtehude utolérte a hazai csapatot. Mi több: sorozatban lőtt gólokkal a vezetést is átvette (8-10). Az első félidő hajrája azonban a vendéglátóknak sikerült jobban, akik fordítottak és kétgólos előny mellett várhatták a folytatást (14-12).

A második harminc perc elején egy ideig maradt az egy-két találatnyi különbség, utána viszont az Érd tempósabb és hatékonyabb játékot produkálva elhúzott 22-16-ra. Nem vett vissza a hazai együttes az iramból, aminek jutalmaként előbb 25-18-as, majd 27-19-es vezetést mutatott az eredményjelző. A meccs finisében – három perccel a lefújás előtt – sikerült tízgólosra növelni az előnyt (31-21), amiből kilenc a legvégén is megmaradt, így komoly továbbjutási eséllyel várhatja az Érd a jövő szombati, németországi visszavágót.

Eredmények – női kézilabda

EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Fehérvár KC – Ipress Center-Vác 22–19 (12–8)

KEK, nyolcaddöntö, 1. mérkőzés:
Érd-Buxtehude (német) 32-23 (14-12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik